fredag 20 april 2012

Flaskmatning

Nu behöver jag era bästa tips och råd igen. Ni som matar/har matat barn med flaska vad är det fiffigaste tillvägagångssättet att värma mjölken? Agnes har ätit från flaska relativt få gånger men har dessa få få gånger tyckt att det känts lite bökigt att värma under rinnande vatten alternativt i vattenbad då man måste stå och hålla i flaskan under vattnet så flaskan inte flyter upp- samtidigt som man har en hungrig flicka som helst ska ha mat på sekunden. Vad är det vi liksom inte har fattat? för det känns som att vi inte riktigt snajat hur detta görs smidigast.

Edit 15.53:  Ja, vi hade tydligen för mycket vatten i kärlet tidigare för idag behövdes inte flaskan tryckas ner under vattnet. Helt klart betydligt enklare då. Agnes åt duktigt igen. Imorgon ska pappa och Agnes var på tumis i flera timmar. Jag är nog den som är mest nervös.

6 kommentarer:

  1. Vår lilla fick inte flaska ofta heller, men när hon var riktigt liten så hade jag flaskan en stund i kokhett vatten i en kastrull. Den hålls nog å stå. Sen började jag micra, fast det kanske inte är det bästa.. Sen när hon var ännu större, typ 7 mån eller så, så började hon få mer ersättning eftersom jag trappade ner så pass mycket på amningen. Då struntade jag i att värma, utan gav rumsvarm :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Du har säkert för mycket vatten i kastrullen/kärlet, ifall flaskan flyter upp. Brukade i början värma just i en kastrull med hett vatten, men nu har vi mikro och kör med det. Det sägs väl att ifall du värmer modersmjölk, skall man inte använda mikro. Med ersättning vet jag inte om det är någon skillnad. Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Jo, tydligen har vi haft i för mycket vatten för nu stod flaskan bra i vattenbadet och flöt inte upp :)

    SvaraRadera
  4. Vi körde ALLTID med mikro. Trots att det väl nog inte är rekommenderat. Vi värmde inte så mycket och rörde sedan om efteråt så att temperaturen skulle vara tillräckligt jämn.

    SvaraRadera
  5. Micron, liksom d tidigare. Smidigt då ungen gallskriker.

    SvaraRadera
  6. Är det bröstmjölk så förstör mikron viktiga ämnen och vitaminer. Ställ ner flaskan i en kastrull med hett hett vatten. I Esskas flaskor tar det bara fem minuter så är mjölken lagom varm. I tjockare flaskor som Mams tar det längre tid.

    ÄR det ersättning är det inga problem att mikra!

    SvaraRadera