lördag 27 december 2008

tack för julen.

Julen är förbi och jag hemma i helsingfors igen. Julen bestod väl mest av att resa omkring mellan olika städer känns det som, hann aldrig riktigt relaxa före det var dags att dra vidare igen. Bastubad x 3, badat badtunna, rullat i snön, besökt vackra gravgårdar,träffat härliga vänner (alltför lite hann jag med det dock!), ätit lite julmat, busat i snön, ätit den godaste av goda getostsalladen på Bistro i vasa(!!) och somsagt rest fram och tillbaka- det har jag gjort sen 18.12. Nästa år ska jag försöka ha en fast punkt runt julen och inte flänga på överallt- om jag inte lyckas övertala min blivande man att åka utomlands förstås.
Toscha har dokumenterat de första dagarna i vasa på ett översiktligt vis:

http://toschasblogg.blogspot.com

Nu känns det iallafall hur skönt som hellst att julen är över! bara vår fina betlehemsstjärna och två oöppnade konfektaskar påminner om julen här hemma. Snart är väl även de försvunna. Nu ser jag fram emot att få fira nyår, hur och med vem vet jag inte, och sen återgå till vardagen igen. Ja, jag ser faktiskt fram emot att ta tag i en massa varagliga saker nu, fixa examensarbetet, inleda min sista praktik, söka lägenhet, jobb, bli färdig och förhoppningsvis fundera ut vad jag ska göra med mitt liv 2009. Jag har ingen aning nämligen..tja förutom de tidigare nämnda sakerna, ja och bröllop då förstås.. Men efter 6.6. 2009 är finns det ett stort svart hål i min kalender som väntar på att fyllas med innehåll och liv. Spännande. Skrämmande.

När vi kom hem idag väntade mig ett efterlängtat brev. Jag har fått en tid till ortoped 13.1! tjohej. Bra timing eftersom jag ju precis bokat tid till privat läkare och hinner inte avboka eftersom jag har tid på måndagen kl 9. Nåja, det är väl i och för sig lika bra. sk abli intressat om de är av olika åsikt och intrssant att se om de undersöker på samma sätt. Nu hoppas jag bara att båda två kommer fram till att det går att göra nåt åt saken.