söndag 6 januari 2013

På 4 minuter

Flickan somnade på 4 minuter idag. Tydligen ska man hålla henne vaken i 5,5h. Hur länge orkar/orkade era kring 1-åringar vara vakna åt gången?

Hemligheten är kanske att vi shoppade flera timmar under eftermiddagen. Ja, vi måste nog shoppa oftare. För insomningens skull.

Nya tag

Hej, hej från feelgood-bloggen.
Efter en riktigt dålig dag följde en bra natt. Agnes sov mellan 21.30 och kl 3. Två gånger hörde jag henne gråta till kort men hon somnade om själv. Mellan 3 och 5 var jag tvungen att springa och lugna ner henne flera gånger och blev till slut trött på springandet och tog henne bredvid mig varefter hon sov till kl 9! Själv sov jag typiskt nog inte så mycket eftersom det kändes som att jag höll på att bli magsjuk ett andra varv men den känslan gick som tur om på morgonnatten.

Då Frank tillfrisknat ska vi sätta oss ner och fundera på vad vi riktigt ska köra med för natt-metod. Och även rutinerna under dagen bör ses över. Från att i flera månader sovit två gånger 1,5h, vid 10-tiden och 15-tiden har hon den senaste tiden ibland bara sovit en gång och hon orkar tydligt vara vaken längre stunder åt gången än tidigare. Dessa förändringar har gjort att dagarna har blivit kaotiska och det är svårt att förutse och planera hur dagen kommer att se ut vilket jag inte tror att är bra för någon.

Igår grävde jag ner mig men idag är det nya tag som gäller. Ibland blir saker och ting inte som man tänkt och hoppats. Sånt är livet. Nu ser vi framåt istället.