måndag 14 maj 2012

Dagnes Agnes


Vi firade min första morsdag igår. Det kändes speciellt och fint att få fira att få vara mamma till härliga lilla Agnes.
Fast så liten är hon inte längre. Idag var vi till rådgivningen och hon väger nu 6020gram. Nästan dubblat sin födelsevikt alltså. Hon hade vuxit hela 5 cm på en månad och är nu 64cm lång. Hälsovårdaren tyckte att hon är ganska slank men konstaterade också att hon ju har vuxit så mycket på längden att hon kanske inte riktigt hunnit sätta på sig så mycket massa. Jag själv passade också på att väga mig, då vi inte har nån fungerande våg hemma, och konstaterade att jag är -2kg från vad jag vägde då jag blev gravid. Dags att äta mera alltså, för jag vill inte att Agnes mat ska ta slut. 
Vaccinerna var definitivt ingen hit men gråtandet slutade efter några minuter och sen var hon glad igen före hon slocknade i vagnen på vägen hem.


 En av Agnes nya grejer är, som ni ser, att smutta på sin hand.  Hon har också blivit duktig på att gripa efter sina leksaker och sätta dem i munnen. Eventuellt börjar kanske tänderna vara på gång så smånignom...

Pappa Frank blev tydligen påverkad av dotterns fasoner.