torsdag 4 mars 2010

normalt värre

Min reaktion var kanske inte riktigt normal i andras ögon. Varför bli så upprörd över ett missat träningspass? Att missa ett inbokat träningspass, framförallt ett yogapass, gör mig mycket frustrerad. Jag planerar ofta mina dagar, mina möten, ibland (så ofta det går) mitt jobb efter min träning. Händer det nåt oväntat som gör att mina träningsplaner inte funkar blir det kaos. Sjukt? kanske lite.
Nu har jag iallafall lugnat ner mig. Känner mig dock lite ledsen över att ha missat yogan= missade dagens kick. Jag är helt klart beroende av träning, beroende av mina kickar. Det är väl lite som många andra beroenden men träningsberoende är till största del ett hälsosamt beroende. Bortsett från tillfällen som idag. Då blir jag temporärt galen.

Skräp och skit.

Missade nyss dagens hödpunkt, ashtangayogan. 19.25 stod jag och ryckte i alla förbannade dörrar i hela huset och insåg rätt fort att det alla är låsta. Fundrade om det inte är nån yoga idag, men nej, det skulle det mig veterligen vara. Ringde till de som kunde tänkas vara på plats, men ingen var där. Instruktörens nummer hade jag förstås inte i telefonen. Såg att de börjat med solhälsningen och började kasta snöbollar på fönstret. Efter 15min insåg jag att ingen kommer reagera. Fick skärpa mig för att inte kasta en stor ISBOLL mot fönstret.
Hemkommen arg och irriterad.

Jobb, pengar och livskvalitet.

Idag har jag unnat mig en sovmorgon och sovit fram till kl 9.30. Fantastikst skönt och jag känner mig verkligen utvilad, pigg och energisk. Hur underbart är det inte att ha en hund som sover tills man själv stiger upp. En av de bästa sakern vi lärt honom, hehe. Även Cafu visade sig vara energisk och busig då vi till slut steg upp så jag bstämde att ta en långpromenad längs arabiastranden. Perfekt tid att gå ut en vardag eftersom så få människor är ute och Cafu får springa lös nästan hela rundan. Skön början på dagen!

Nu sover hunden och jag har skickat in ett par jobbansökningar, båda inom geriatrin så får se om min jobberfarenhet tar mig till en intrevju... På tal om intervju ringde de mig från Elixia igår gällande jobb som personlig tränare. Jag var påväg hem från jobbet och insåg lite för sent att jag var mitt inne i en jobbintervu-i bussen. Det kändes inte somom det gick så bra, min finska vägrade samarbete. Men fårse. De vore ett superroligt jobb! Jag har dock lärt mig att hålla förväntningaran på en låg nivå.

På tal om träning så var jag igår, förutom styrketräning och pilates, även på djupstretchning. Jag hatar verkligen djupstretching. Jag hatar att stretcha överlag. Just därför gick jag på timmen - jag behöver det verkligen. Särskilt eftersom jag numera bara yogar 1-2 ggr i veckan så är min stackars kropp obehagligt stel och styv och behöver lite extra huolto. Att det var en av mina favortitinstruktörer, Fatima Witick, som instruerade timmen gjorde att jag lyckades tvinga mig att gå. Det var precis lika äckligt som varje tidigare onsdag. Då jag yogar mera bibehåller min kropp en helt annan smidighet..det är en av orskerna till att jag åter igen funderar på hur jag ska få in lite mera yoga i min träning. En annan orsak är ju förstås att jag älskar det. Då jag yogar mera så finns dock alltid "risken" att jag bara yogar- det tar över mitt tränande och jag vill inte riktigt det. Jag vill även springa, träna på gym, springa på timmar...att yoga ca 4 dagar i veckan + få in all övrig träning vore det optimala, men realisten i mig säger att jag knappast kommer lyckas med det. Fårse vad jag hittar på för att hinna med allt jag vill. Dessutom har jag igen fått sjuk inspis att ta in hotyogan i min täning igen- det är Malenas, www.malenami.com, fel ;) Justnu känner jag dock inte att jag riktigt har så mycket pengar över att jag vill betala 16€/gång (eller 130€/10ggr). Jag är nog tvungen att vänta tills jag får en jobb... Förbaskade pengar. Om jag hade överlopps pengar skulle jag köpa träningskort till såväl Hotyoga center som till Helsingin astangayogakoulu utöver mitt gymkort. Det skulle innebära ca 150€/månad i träningskostnader..!! Visst prioriterar jag min träning högt, men såna summor börjar kännas rätt huvudlösa.
Ikväll är det iallfall torsdags ashtangayoga som gäller.