lördag 23 december 2017

God Jul!

Jag började skriva inlägget igår kväll men så vaknade Vidar och jag var fast med honom fram till att jag själv somnade. Så går det ofta med mina inlägg. Jag börjar på, blir avbruten och sedan blir de aldrig färdiga för publicering. Nu skriver jag färdigt meningen som blev halvfärdig och publicerar rakt upp och ner. Annars kommer det ju aldrig upp nåt nytt här.

Imorgon är det julafton och i år har jag funderat rätt mycket på julen och vilka traditioner som jag vill föra vidare. Nu har barnen blivit såpass stora att de också har en åsikt gällande hur saker och ting ska vara. Speciellt Edwin har visat sig vara väldigt noggrann med traditioner. Det är han som är mån om att, och hur, det ska pyntas, var granen ska stå och hurdan granen ska vara. Han har haft sån enorm julkänsla de senaste dagarna och varit på mycket gott humör. 
Jag älskade också julen som liten. Julen var magisk rakt igenom. Tills föräldrarna skilde sig och julen mest blev jobbig. Jobbig för att traditionerna var förstörda och det blev ett pussel att försöka planera in vem som skulle fira med vem var och när. I drygt 10års tid ogillade jag julen. Tills jag fick egna barn och kan börja bygga upp nåt eget. Nu välkomnar jag julen igen och ser fram emot god mat och umgänge tillsammans med nära och kära. Jag väljer att inte göra julen alltför komplicerad. Bakar och fixar inte en massa extra. Skrubbar inte alla hörn utan en vanlig veckostädning får duga men lite pynt och ljus är dock viktigt för att skapa stämning och mysfaktor. Vi satsar på varsin lite större present till barnen och några få mindre. Vi försöker verkligen undvika enorma mängder presenter och att köpa bara för sakens skull. Vi vuxna köper ingenting till varandra utan har beslutat att vår julklapp blir en årsprenumeration av dagstidning (nåt vi bortprioriterat sedan våren och vi har båda saknar papperstidning massor). 

En parentes förresten är att vi idag upptäckte att Agnes och Edwin har blivit tillräckligt stora nu för att spela barn Alias! Så väldigt roligt tycker jag som tycker mycket om ordförklaringsspel. Jag hoppas att barnens iver håller i sig så de orkar och vill spela mycket under jullovet. 

Imorgon (idag) är planen en lugn, förhoppningsvis mysig, familjefrukost, utevistelse, julkyrka, middag som i år äts hos min äldsta syster och förhoppningsvis lite bokläsning, spel och film i nåt skede under dagen. Vi har ovanligt lite planer för mellandagarna vilket är riktigt skönt! Tanken är att träffa lite vänner och familj, motionera lite och ha mycket tid att ta det lugnt och göra vad vi känner för.