lördag 5 januari 2013

Dagens morsa


Och då vi ändå är inne på priset för dagens morsa så har den här dagen verkligen fått mig att känna mig riktigt usel. Agnes somnade precis efter 1,5h av skrik och protestnattning. Igen. Det har nästan blivit regel att det tar kring 1,5h före hon somnar. Hon kämpar emot sömnen som en galning och jag fattar ingenting. Som vanligt. Det känns som att jag borde börja förstå vad jag gör fel, hur jag ska hjälpa henne på ett bättre sätt både gällande insomningen och gällande nätterna- som fortsättningsvis oftast är superskit och vi springer fram och tillbaka femtielva gånger ungefär.
Tack och gonatt säger alltså denna supermorsa med feelis på topp.

Förbannade magsjuka


...och så blev Frank magsjuk. Vi trodde redan att han kommit undan men man ska helt klart inte pusta ut för tidigt. Även om vi inte träffade mycket folk i österbotten så verkade var och varannan varit sjuk eller insjuknat i magsjuka kring jul och nyår så man borde tydligen ha gått omkring i skyddsdräkt för att inte bli smittad.
Idag är jag jätte arg och besviken. Av helt själviska orsaker. Det var nämligen meningen att jag skulle fira min vän Mias möhippa hela dagen idag men det satte alltså magsjukan stopp för. Jag hade sett fram emot den här dagen redan länge och det känns verkligen som ett riktigt ordentligt platt fall att sitta inne i sjukstugan. Jag vet att det inte är befogat att vara arg och egentligen finns det ju ingen att vara arg på. Men ändå är jag arg, arg, ARG! Jag kämpar verkligen med tålamodet och det hjälper inte att Agnes tyckte att det var morgon kl 5.30 och att hon i princip matvägrar just nu.Hittills har jag lyckats hålla tålamodet och humöret, så där på ytan iallafall, rätt ok i schack men jag lär definitivt inte vinna priset som dagens morsa idag.