måndag 9 juni 2014

Inne i magen

För att fortsätta på mag-temat så måste jag tipsa om receptet jag följde idag. Jag gjorde daal enligt detta recept och det blev supergott! Extra roligt förstås att Agnes åt upp sin portion och dessutom satt vi och tittade och doftade på kryddor och ingredienser under och efter måltiden. Av nån anledning har jag lite glömt bort att använda linser ett bra tag även om det är en favorit så det var faktiskt första gången Agnes åt röda linser. Hon tittade med stort intresse på okokta och kokta linser, doftade på gurkmeja och färsk ingefära. För att inte tala om färsk koriander som faktiskt var ingrediensen jag utgick från då jag funderade på vad vi skulle äta idag.

Vi får en låda ekologiska grönsaker varje vecka den här sommaren. Lådan innehåller lite olika saker varje vecka beroende på vad som är färdigt just då. Vi vet alltså inte vad vi kommer att få på förhand utan det blir en överraskning. Jag som för det mesta har dålig inspiration då det kommer till matlagning såg det här som en möjlighet att få en liten kick och det har verkligen fungerat så här långt. Färsk koriander och libbsticka är två av produkterna som fanns med i den senast lådan. Jag skulle själv aldrig få för mig att köpa någondera av dessa. Det är roligt att använda, för mig nya, ingredienser och jag har redan hittat flera nya recept och rätter som ska testas. Hoppas inspirationen håller i sig.
Att allt i lådan är ekologiskt och närproducerat gör det hela ännu bättre. Kanske jag börjar tycka lite bättre om matlagning ännu på "äldre" dagar.