tisdag 20 december 2011

Vattengymnastik

Idag har jag varit på den sista vattengymnastiken för denna höst. Då jag tidigt på hösten anmälde mig till alla Folkhälsans kurser var jag faktiskt lite fundersam om jag verkligen skulle orka gå ända fram till 20.12. Men det har jag alltså kunnat göra. Jag har bara missat ett par gånger de veckorna jag var sjuk annars har jag plaskat varje tisdag, hela hösten.
Nu känns det nog lite trist att det är slut med såväl plaskandet som att få träffa andra gravida varje tisdag och tala om graviditetsrelaterade saker i bastun. Det har varit trevligt och jag kunde gott simma några veckor till känns det som.
Jag rekommenderar helt klart vattengymnastik för andra gravida. Speciellt nu mot slutet så har det varit extra skönt att få röra på sig i ett element där jag inte behövt känna mig enorm och klumpig. Dessutom har det fungerat förvånansvärt bra trots foglossingsbesvären.

Nu får träningen de sista veckorna bestå av de dagliga promenaderna med hunden och lite gymträning. Kanske även lite inomhuscykling i källargymet (om jag orkar-för det är ju så tråkigt!) Yogan skippade jag helt för några veckor sedan eftersom magen helt enkelt blivit för stor (för dynamisk yoga, nån annan lugnare typ kunde säkerligen fungera).
Jag funderar redan på träningsupplägg efter att babyn anlänt. Och ja, jag vet att man inte kan eller ska börja hårdträna före kroppen hunnit återhämta sig sisådär 3 månader. Dock kan man ju gott börja med bäckenbottenträning så gott som genast och även en del bålstabilitet rättfort. Och inte att förglömma vagnpromenader.
Sen ser jag grymt mycket fram emot att få börja träna ashtangayoga samt jogga igen!