tisdag 4 mars 2014

Två år, tre månader.

Vi besökte rådgivningen idag, hela familjen.  Agnes hade sin två års koll och Edwin tre månaders. 

Agnes vägrade mäta och väga sig. Sparka boll totalvägrade hon också. Så det gick ju bra. Höhö. Nå, efter mycket lirkande kom vi fram till att hon är 91cm lång. Vikten var ju ändå lätt fixar då vi vägde oss tillsammans och sen jag utan henne. 12,4kg stannade vågen på. Bygga pussel, rita och tala mycket gjorde hon dock. Allt väl med vår tvååring.

 Edwin hade gått upp 670gram och vuxit 3,5cm på en månad och väger nu 6790gram och är 62cm lång. En aning spänd är han så det ska vi jobba på lite. Annars allt bra. Han fick en spruta i var lår vilket var jobbigt förstås och han har varit ovanlig ledsen under eftermiddagen och kvällen men ingen feber. Ont kring ena sticket har han helt klart så han fick lite panadol inför natten och så hoppas vi han mår bättre redan imorgon. Det är alltid jobbigt med vaccinationerna även om jag vill att barnen ska få dem. 

I övrigt är vi ett trött gäng. Edwin döptes i lördags och det har varit full rulle i en veckas tid med förberedelser och besök. Roligt har det varit med trötta är vi. Resten av familjen, förutom jag, sov alla en tre timmars synkroniserad dagslur idag. Att Agnes trots denna super långa lur somnade bums strax efter kl 20 säger en hel del. 
Nu åt Edwin precis sitt sena kvällsmål så nu ska jag stupa i säng och hoppas på minst två timmars sömn före det blir mat igen.