onsdag 19 februari 2014

När man inte kan bygga

Och sen dagens tumme ner: hur i hela friden kan garage vara så dyrt!! Och grunden sen! Hade liksom tänkt att ett biltak med förråd kommer nån och smättar upp för några tusenlappar. Inte för minst tjugo stycken tusenlappar. Håhåjaja. Blir väl lite längre sparprojekt än jag trodde.
Finns det månne nån lär-dig-bygga-garage samt gjuta grund- kurs man kan gå? Kanske man kunde kombinera det med en kurs i att bygga lekstuga och gungställning. För det borde också byggas. Och jag kan inte bygga. Inte ens en gungställning.

Sova i vagn


Ibland behövs det inte så stora saker för att bli riktigt glad. Under förmiddagspromenaden tänkte jag på hur fantastiskt lyxigt det är att vi har en liten pojke som numera sover 3h ute i vagnen från ca kl 10 och 11. Att han sover gott oavsett om vagnen står stilla eller rör sig. Jag hann redan bli rädd att han skulle vara ett barn som hatar att sova i vagn eftersom han skrek som en galning i vagnen till en början. Sen, då det blev svinkallt här, blev det en vagn paus och efter det har det bara gått bättre och bättre att sova i vagn. Nu går det alltså superbra. Att barnet sover gott i vagnen underlättar vardagen massor. Såväl då vi bara är hemma som vi är på språng. Åh, vad jag är glad över att han börjat trivas så bra i vagnen!
Dessutom somnar han rätt bra tid på kvällarna, nån gång mellan 20 och 22, och sover oftast fram till ungefär klockan 9. Visserligen äter han för det mesta med ungefär 2h mellanrum om nätterna men inatt sov han faktiskt 5h i ett kör! 
Dessa små saker är stora saker för mig och för oss. Vi har minsann lärt oss att uppskatta fungerande sömn under Agnes första år. För vi vet även hur otroligt tungt det är då det inte fungerar.