måndag 6 januari 2014

Lägesuppdatering

Tack för kommentarerna efter senaste inlägg. Trist att så många andra kämpar med motsvarande problem.

Vårt situation tog igen en ny, positiv, vändning förra natten. Lillkillen var vaken mellan  2.30 och 3.30 efter att han, som vanligt piggnat till efter blöjbyte. Efter en timme vakenhet så var han förbannad och ville ha mat. Försökte ge nappen istället för han hade ju ätit en timme tidigare och jag tänkte att mera mat med all säkerhet skulle betyda att jag inte kan lägga ner honom och sova på ett par timmar. Han godkände inte nappen utan blev ännu mera arg. Jag fick för mig att pröva amma liggande. Bara för att testa och bara för att själv få ligga ner en liten stund. Hör och häpna, han åt och somnade! Inga uppstötningar eller spyende. Vaknade efter några timmar, åt liggande igen och sov nästan till kl 10. 
Jag fattar ingenting. Men verkar ju iallafall inge som att det är nån värre reflux han har för det kan ju inte variera så otroligt mycket från en dag till en annan (?). 
Några saker jag tänker att kunde påverka är; ordentlig magtömning sent på kvällen. Att vi gick med honom upprätt länge på kvällen efter allt kvällstankande, att jag låtit bli att dricka mjölk på flera dagar (idag åt jag igen mjölkprodukter så får se om det har nån inverkan). 
Jag blir inte riktigt klok på detta men får väl bara hoppas att det positiva trenden håller i sig.