söndag 9 oktober 2011

Bakslag

Ja, jag var kanske lite väl optimistisk och överhurtig. I fredags kände jag, som vanligt, efter arbetsveckan att höften var sjuka. Men inte så mycket utöver det vanliga. På nåt konstigt sätt blir man ändå van med att gå och ha mer eller mindre ont hela tiden. I helgen har jag kört på som vanligt, gått två relativt långa, men lugna, promenader (ca 5km/promenad- mer än så GÅR det inte att gå åt gången pga av foglossningen), på lördagen körde jag dessutom 30min på crosstrainern + 20min yoga och idag blev det obligatorisk gym, (10min uppvärmning på crosstrainer + 45min styrka).
Frid och fröjd trodde jag. Tills det började hugga till i ryggen nu på kvällen. Upprepade gånger har det huggit till ordentligt då jag flyttat tyngden till höger. Det känns som att nån sticker in en kniv i SI-leden vilket gör det omöjligt att stöda på benet. Detta är i och för sig ingenting nytt, det har förekommit tidigare, men så här kraftigt inom en så kort tidsperiod har det inte hänt förut.
Så nu är jag lite orolig. Kröp för säkerhets skull i säng, för gå vågar jag knappt mera idag. Förhoppningsvis ger det med sig tills imorgon...

Undrar om det är crosstrainern eller promenaderna eller kanske både och som bara inte funkar mera. Hoppas på det tidigare för promenaderna vill jag inte ge upp!

Träningen

Jag kör fortsättningsvis på systemet att boka in träning flera gånger i veckan men nu börjar det bli lite småknepigt att veta vad jag kan göra eftersom jag får ont av så mycket. Inkommande vecka har jag dock planerat i styrketräning x 2, vattenjumppa x 2 och yoga minst 1 gång. Eftersom jag tycket att armarna börjar se alldeles för flabbiga ut så har jag sedan igår bestämt att få in lite mini-träning i form av triceps-pushups mot lavoaren efter varje toalettbesök (förutom på natten). Ni som är/varit gravida vet ju att det blir lite mera besök än normalt. Förhoppningsvis hjälper det mig att upprätthålla en del av styrkan i armarna (även om det ser ut som att musklerna försvinner dit under nånstans). Armarna tränas förstås också under ett par styrkepass i veckan.

Det är för övrigt målsättningen med min träning numera, att försöka upprätthålla muskelstyrkan för att förhoppningsvis inte starta från noll efter förlossningen. Upprätthålla konditionen har jag glömt för länge sedan, dock försöker jag ju några gånger i veckan göra även pulshöjande övningar så att hjärtat får jobba.

Jag försöker göra det som går, så gott det går. Men oj så jag längtar efter att få börja köra på till 100% igen...! Jag har redan kollat in backar att träna backträning i med vagnen på våren.