söndag 13 januari 2013

Min mini-träning

Jag har blivit rätt duktig på att få in lite träning här, lite där. Helst tränar jag en längre stund åt gången, minst ca en timme, men har märkt att jag har svårt att få in dessa passa in så ofta som jag önskar. Därför har jag satsat på att få in mera mini-pass nu som då i vardagen . Plankorna har redan ett bra tag varit ett självklart inslag, inte varje dag, men flera dagar i veckan. Alla plankor görs inte nödvändigtvis på en och samma gång om utan kan göra sidoplankor + rak planka i många etapper under dagen. Men jag ska ha ett klart mål. 12 minuter planka brukar tex vara plank-minimum för dagen. Annat exempel är smala push-ups, målet brukar vara minst 3 x max (minst 25). Igår tog jag fram helveteshjulet, som min bror kallar det. Jag har skrivit om det förut men måste tipsa om det igen för det är ett super träningsredskap. Effektivt och tar väldigt lite utrymme. Dessutom är det billig att införskaffa. Igår körde jag 3x30 men hjulet och det känns minsann idag! Hade tänkt köra ett kort men effektivt kettlebell pass på 20 minuter idag men på grund av seriös träningsvärk i kombination med en usel natt skippade jag det och testade för skojs skull max tid i raka (basic) planka. Vid 6minuter 10sekunder kände jag att tekniken inte var vattentät så där bröt jag. Klart bättre resultat än förväntat.

 

Målet med min träning är just nu främst att bibehålla så mycket muskelstyrka (och gärna lite muskelmassa också) som möjligt. Bålstabilitet och styrka har jag satsat hårt på hela året och jag känner att det verkligen har gett resultat. 
Nu borde armarna, ben och bak få lite mera tid och uppmärksamhet. Speciellt de två sistnämnda. Mini-träning jag infört i vardagen för att ben och rumpa ska få jobba lite extra är utfall då jag går med vagnen, minst 50 + 50, och senaste tillägget är squats med Agnes som vikt- hon ääälskar ju nämligen att hoppa då vi är ute = sjukt bra benträning för mig.

Edit: Måste tillägga att jag inte försöker göra mig av med några sista-mamma kilon. Tvärtom är jag för tillfället skraltigare än jag någonsin varit i vuxen ålder. Nä, en stark och hälsosam kropp för att orka optimalt är vad jag eftersträvar med min träning. Några kilo muskler hitåt, tack!