onsdag 13 juni 2012

Nattning av bebis


Agnes somnar oftast kring kl 20.00. Det är en superb tid tycker jag eftersom vi efter det har ett par timmar på tumis. Dock har hon den senaste veckan protesterat högljutt varje gång hon ska sova så det har ju varit mindre festligt. Idag var det dock andra bullar som gällde. Eftersom hon tog sig en mycket sen eftermiddagslur lade vi ner henne i sängen först kl 21.00. Där låg hon sedan och hade livlig gymnastik och talade med sina snuttedjur i 1,5h före hon så småningom somnade på egen hand. Nu som då gick jag in till henne för att ge henne tutten och fick stora leenden som svar. Jag gav henne en puss och sa "gonatt, jag älskar dig" och sen fortsatte hon nöjt med sitt eget kvällsprogram.
Även om jag föredrar att hon somnar tidigare så var detta mycket lätt nattning. Eller rättare sagt så nattade hon i princip sig själv även om det tog länge. Väldigt underhållande att lyssna på de söta ljuden då hon höll låda i sängen. Plötsligt kändes det som att hon vuxit massor där hon låg och lekte och underhöll sig själv.

Yogan

Vi chansade och jag cyklade iväg till yogan idag (de kom alltså inte med till Hagnäs). Agnes hade flaskvägrat trots att hon varit utan mat i 4h. Dock hade hon varit glad och nöjd, förutom då Frank försökt mata henne, så det var ju huvudsaken. Hon slurpade nöjt i sig då jag kom hem. Inte hade det gått någon nöd på henne. Dock vet jag inte om vi ska chansa på att hon kommer vara lika nöjd flera gånger så vi måste fundra om jag ska kunna gå på yogan nudå eller inte...
Dessutom hade vi ju tänkt gå på bröllop på tumis, jag och Frank, om ett par veckor. Men det funkar ju inte heller om hon vägrar flaskan. Kanske det går över tills dess. Hoppas!

Yogan var iallafall underbart skön. Eller skön och skön. Det var riktigt förbannat tungt och jag var lika vig som en älg men det kändes bra och jag kunde verkligen fokusera. Hoppas, hoppas, hoppas jag kan fortsätta gå på timmen under sommaren. Visst går det ju att yoga hemma på egen hand, och det ska jag också försöka göra, men det är ändå annat att gå på en ledd timme.
Vi får hålla tummarna.

Den första trotsåldern?


Hittills har Agnes ätit från flaska utan problem. Bortsett från de allra två första gångerna vi prövade. Men nu plötsligt totalvägrar hon och ska absolut inte äta från flaska. Jag hoppas verkligen att det är en fort övergående fas. Vi hade precis kommit överens om att jag ska få gå på en yogatimme varje onsdag under sommaren men om detta fortsätter kommer det inte att funka eftersom hon oftast fortfarande äter så ofta och att cykla till timmen, yoga 75min och cykla tillbaka tar ungefär 3h. Visst hinner jag med egen tid ännu, då hon blivit lite större, men det hade varit så skönt att ha fått den stunden i veckan... Idag lovade Frank iallafall att de kommer till Hagnäs, där yogan är, så att jag kan mata henne strax före/eller efter beroende på hur hon har ätit. Men det kommer vi inte att göra varje gång eftersom det inte funkar med kvällsrutinerna (äntligen har vi fått in en rutin som innebär att hon oftast somnar för natten vid kl 20.00-20.30).

Eventuellt är hon inne i nån tidig trotsfas för även med insomnandet har hon plötsligt börjat krångla. Hon somnade rätt bra själv här ett tag men nu ska det protesteras högljutt före varje sovpass. Man blir minsann inte uttråkad med denna bebis iallafall- det är ständig förändring. Men så ska det väl vara.

På tal om ständig förändring så inser jag nu att hon plötsligt har sovit 1h 15min, och sover ännu, istället för de 30-45min hon oftast sover på förmiddagen.


Vår underbara lilla pluttfia