fredag 16 december 2011

Bokshopping


Jag sitter som bäst och surfar runt på adlibris. Har hittills klickat hem en bok till mig och en till Frank. Jag tänkte köpa den omtvistade Barnaboken av Anna Wahlgren. Jag har sådär med ena örat följt med debatten gällande hennes metoder, främst sova hela natten-metoden, men har ännu inte hunnit skapa mig en egen åsikt då jag inte (ännu) är insatt i vad de sist och slutligen går ut på. Dock är jag nyfiken och jag har blivit rekommenderad att läsa boken, om än med rätt kritiska ögon och sunt förnuft. Den lär i varje fall innehålla en del praktiska tips man som ny förälder kan ha nytta av. Summa summarum köper jag den mest av nyfikenhet. Och för att jag älskar böcker.

Och just eftersom jag älskar böcker så tänkte jag passa på att klicka hem lite flera nu då jag ändå är i farten. Nu vill jag igen, kära läsare, ha era bästa boktips! Imorgon skickar jag iväg beställningen..

Edit: Nu blev jag också ytterst sugen på att köpa Ditt kompetenta barn av Jesper Juul som tydligen ska vara motsatsen till Barnaboken. Sådär för nyfikenhetens skull. Men hur råddig kommer jag månne bli om jag köper och läser alla barnuppfostringsböcker jag hittar..? kanske borde jag låta bli att läsa såna böcker överhuvudtaget och hoppas att det egna förnuftet räcker. Nu blev jag förvirrad.

Napp?

En fråga till till er som vet; när ska man ge napp (tutt kallar jag det egentligen men vi kör med napp så att ingen missförstår) åt babyn? (ska man ha en sådan redan på bb?) och är det skillnad på nappar och nappar?