måndag 9 december 2013

En vecka

En vecka har vi varit hemma. Hela nya lilla familjen. En dryg vecka är Lillkillen alltså. Så här långt har vi det lugnt. Eller, visst är det hela tiden fullt upp med två barn men Lillen är lugn och vi är lugna. Känns överlag mycket harmoniskt och rätt lätt ändå då vi är två vuxna hemma.
Agnes är en fantastisk storasyster. Hjälpsam och omtänksam.


De allra första dagarna kändes det som att Lillen bara sov och åt. Nu har han börjat vara vaken lite mera men fortsättningsvis äter och sover han mest. Några dagar har han varit vaken ca ett par timmar på morgonen då vi alla stiger upp. Äter massor och somnat igen mellan 9 och 10 och sovit kring 4h. På eftermiddagen har han igen varit vaken lite längre i två omgångar och sovit ett par lite kortare stunder. Nätterna har gått helt okej men flera nätter har det varit mat maraton ett par timmar mellan 2 och 4 eller 4 och 6 men senaste två nätterna har han tankat sent på kvällen/tidig natt vilket har gjort nätterna lugnare och han har ätit kortare stunder ett par gånger per natt. Så här långt alltså rätt lugna nätter ändå tycker jag. Smått irriterande dock är nattliga blöjbyten som gör att han vaknar i onödan och då drar det förstås ut på tiden före sömnen hittas igen. Men antalet bajsblöjor per dygn torde ju minska så småningom.

Det är intressant att följa med storasysters lekar. Men här har han visst somnat mitt i.

Så här långt har vi en lugn och mycket nöjd liten kille. Han säger till då han är hungrig och gnäller lite smått då han har luft i magen, men de brukar han få ut nåndera vägarna väldigt fort. Då han är vaken, och mätt, följer han nöjt med vad som händer runtomkring. En riktig liten chillare.


Även Cafu har varit super duktig med den nya familjemedlemmen.

En mycket gemytlig början har vi alltså haft på det nya livet som fyra + hund.