söndag 29 juli 2012

Agnes 6 månader

Idag är Agnes 6 månader!
Hon är en härlig flicka som bara blir gladare hela tiden. Skrattar högt gör hon ofta. Samtidigt har hon ett hejdundrande humör och berättar högt om hon är missnöjd. Jag brukar ibland kalla henne för vår lilla My. Hon tycker om då det händer mycket omkring henne. Människor, speciellt barn är roliga att träffa och följa med. Att sitta stilla är tråkigt vilket i praktiken innebär att det inte blir så mycket café eller restaurangbesök i detta skede.

För några veckor sedan drog Agens sig fram en liten bit på magen och då trodde jag att hon nog snart krälar omkring med fart. Där hade jag fel. Hon vänder sig mycket och ofta sidledes, som klockans visare, men framåt går inte riktigt ännu. Att vara på magen vill hon fortsättningsvis hela tiden och har inte gjort ett enda försök till att vända sig från mage till rygg sedan hon gjorde det ett par gånger vid ca 3,5månaders ålder.
Att dansa och leka tittut-lekar är två favortisysselsättningar just nu.


Agnes äter nu ett mål grönsaker om dagen, en portion frukt samt kvällsgröt. Denna vecka ska vi införa middag så att hon då alltså äter lunch, middag och kvällsgröt + frukt (som efterrätt eller mellanmål). I samband med det hoppas jag på lite tydligare rutiner för rutiner har vi fortsättningsvis inte med denna lilla tjej. Den enda riktigt klara rutinen är att hon läggs för natten kring kl 20.00. Hon sover oftast mellan 11 och 12 timmar men har den senaste dryga månaden oftast vaknat för att äta hela 3 gånger varje natt. På dagarna orkar hon vara vaken drygt 2h per gång men de senaste par veckorna har vi märkt att hon ibland orkar lite längre än så. På dagen sover hon oftast 3 pass på 30-40minuter. Ibland överraskar hon dock genom att ta ett dubbelpass på 1,5h.

Det är helt otroligt att se hur fort hon växer och utvecklas. Tänk ändå att det bara är 6 månader sedan du kom till världen, lilla vännen. Nu jag inte tänka mig livet utan dig.