torsdag 12 juni 2014

Edwins mått 6mån+

Jag skulle egentligen ha några saker till att tillägga i samma tema som de senaste två inläggen men ni får väl fel i huvet med mig och kommer aldrig tillbaka hit så jag avstår. Ska försöka hålla mig en dag eller två innan jag skriver om mage eller träning igen. Hehe.

Istället ska jag berätta att vi numera har en liten klimp på 8,8kg (!) och 68cm. Vår grabb växer minsann så det knakar. Allt var bra på rådgivningen, där vi var igår. Han utvecklas som han borde. Vi ska introducera kött och så ska vi försöka få bort nattätandet. Det senare projektet tar vi tag i ordentligt då Frank har semester. Tänkte också börja så smått med fingermat eftersom han nu sitter så stadigt i matstol.
Han tar sig nu framåt med fart. Tidningsställningen är absolut favoriten just nu. Hoppa är en av de nya stora intressena och dessutom verkar han, till min stora förtjusning, vara en liten läslus precis som sin storasyster. Jag vet, jag vet att man inte ska truga på barn sina egna intressen men jag kan inge låta bli att tycka att det är roligt att de tycker om böcker för jag älskar ju att sitta och läsa tillsammans med barnen.

Mellan varven lägger han sig ner och vilar några sekunder. Sen tar han sats och det är full fart igen!


Ännu mera om mage

Gällande funderingarna angående magträningen är jag ännu tvungen att tillägga att jag inte är expert inom det här området. Visst har jag en utbildning som ger mig mycket grundläggande kunskap och därtill har jag läst så mycket jag i princip har hittat då det kommer till post-gravid träning, magmuskeldelning och navelbråck. Men klinisk erfarenhet har jag ej. Så om nån bättre vetande reagerar på att nåt av analysen inte håller kan det hända att det är så. Men ge gärna feedback isåfall! Mera kunskap hitåt, tack! 

Idag kikade vi lite på min mage tillsammans med tränaren för mamma bootcamp. Hon tyckte att magmusklerna gått ihop bra och det är ju också det jag har kommit fram till då jag själv har testar. Då jag lägger till aktivering av djupa musklerna vid testet blir det dock rätt brett glapp. Varför det blir så fattar jag inte riktigt och hittar inte heller bra svar på nånstans. Min logik tycker att en aktivering av djupa magmusklerna inte ska sära på raka magmusklerna....eller(?) Jag är överanalyserar kanske nu men jag tycker att det är så intressant så jag kan inte sluta läsa och fundera.

Testade att planka lite försiktigt på dagens bootcamp och märkte att min träning har gett resultat. Jag har bättre koll på djupa magmusklerna, jag kan jobba med dem mera fokuserat och övningen blir därmed tyngre. Kommer dock inte att lägga till plankan i min träningsrepertoar ännu på ett tag. Den får vänta och jag fortsätter jobba på stenhård fokus och kontroll.