lördag 3 november 2012

Träningsbloggen


Ja, tro det eller ej- det ska bli lite träningssnack.
Idag fick jag in (läs: orkade) ett ordentligt träningspass. Under helgerna brukar vi köra med systemet varsin sovmorgon. Idag var det min och jag sov till kl 9.20! Lite mera sömn känns genast i kroppen.
Jag började med att jogga knappa 40minuter. Jag har inte joggat på flera månader eftersom foglossningsbesvären gjorde sig påminda efter varje gång jag sprungit. Nu hoppas jag att jag ska slippa känna av lösa, sjuka fogar. Det lär visa sig.
Sen körde jag ett effektivt 30min gympass. Vanliga swings med 16kg, ryggträning, olika plankor och lite triceps hann jag med. Kan också, precis som Pipsan, konstatera att baken och benen blivit svaga och musklerna synbart mindre. Alla byxor är för stora på mig. Det är vanligt att man får svagare sätesmuskulatur då man är gravid eftersom tyngdpunkten förändras och man tenderar aktivera musklerna mindre. Att jag dessutom tycker att det är såå tråkigt att träna ben gör ju inte saken bättre precis. Träna armar, axlar och mage är ju de roliga enligt mig.
Nu ska jag skärpa mig och träna nedre kroppen mera men jag behöver tips på roliga övningar för jag har tappat inspirationen, kör alltid samma trista. Ge mig era roligaste och effektivaste ben- och bakövningar som inte kräver nån typ av maskin!

Shoppingen fortsätter


Den nya fåtöljen motsvarade som tur förväntningarna och jag kan pusta ut. Varje gång jag går in i Agnes blivande rum ser jag den och är nöjd över mitt infall. Nu ska vi bara ta oss i kragen och köpa hylla och myskuddar att ha på golvet så har vi nog tillräckligt för att fixa det så trevligt att hon kan flytta in.

På tal om shopping så letar jag kamera igen. Jag och min bror köpte ju en Canon 550D tillsammans för ett par år sedan men jag känner nu att jag behöver en egen. Det funkar liksom inte att ha delad vårdnad mera. Först tänkte jag att jag köper en likadan men vid närmare eftertanke så känner jag att jag kanske borde satsa på en mindre kamera just nu. I många fall har nämligen kameran fått stanna hemma på grund av att jag inte orkat ta med den eftersom den är så stor.
Jag vill dock ha en kamera som man kan påverka inställningar en del själv, inte köra på automatiska inställningar.
Nu behöver jag förstås era åsikter och erfarenheter. Vilken är den optimala kameran i liten förpackning?