söndag 11 mars 2012

Bebis-guide

Nu vill jag veta, hur gör ni, som har barn, för att natta era bebisar? Som jag skrivit tidigare så är det otroligt svårt att få vår tös att sova i egen säng. Hon somnar alltid i famnen (alternativt i vagnen på dagen) men att sätta ner henne är nästintill en omöjlighet. Hon vaknar inom några minuter och börjar storgråta. Detta innebär i praktiken att nattsömnen oftast inleds med att hon ammas i liggande ställning. Såhär kan vi ju inte ha det i all framtid och dessutom tycker jag att hon åtminstone borde inleda natten i egen säng.
Vad har ni för nattningsknep? och när borde ett barn kunna lära sig att somna själv? alltså att det läggs ner i sängen vaket och lär sig att hitta sömnen utan att vara i famnen eller amma sig till sömns.

Lillpluttan fyller 6 veckor idag. På nätet läste jag att man nu eventuellt kan börja märka att bebisen sover vissa tider varje dag. Hos oss har vi absolut inga rutiner what so ever. Hon är oftast vaken 1-2h i taget och sover sen kring 30min och 1 timme, i vagnen sover hon upp till 3h och därför försöker jag gå ut på en långpromenad varje dag ungefär samma tid varje dag (före promenaden försöker jag få till lite förmiddagsjumppa på golvet- jumppa och spratel för Agnes alltså). Fram till ca en vecka sedan åt hon med ganska exakt 2h mellanrum. Nu är det inte mera nåt system på ätandet utan det kan gå allt mellan 1-3h (några nätter den senaste tiden har det till och med varit 4h mellan två mål! yey) . Idag har hon tex ätit alla mål med 1h mellanrum. Dagar som dessa känns det nästan onödigt att sätta undan brösten mellan varven.
När började ni få tydliga rutiner i vardagen?

Kanske är det alldeles för tidigt att ens tänka på rutiner gällande sovande och ätande. Eller? Jag känner mig åter igen ganska villrådig och önskar att det medföljt en användarhandbok med Agnes.