tisdag 25 september 2012

8 månaders koll

Idag hade vi 8 månaders läkarkoll vid rådgivningen. Agnes hade varit vaken i över 3 timmar då vi anlände till rådgivningen och jag anade ett mycket gnälligt besök - men där hade jag fel. Agnes tyckte det var roligt att få titta och smaka på intressanta leksaker och dessutom betedde sig läkaren lustigt som skulle ha henne att göra en massa saker, plingade med klocka och gav henne ännu mera leksaker.

Dagens nästan 8-månaders Agnes

Allt var bra med Agnes. Hon är 73cm lång och väger 8340gram. Fortsättningsvis lång och slank alltså, men det har hon varit hela tiden. Så det är bara att fortsätta på samma sätt, förutom att vi nu byter ut måltidsdrycken vatten mot ersättning då hälsovårdaren tyckte att allt som hon får i sig gärna får innehålla energi då hon ändå är rätt smal. Jag fick i samma veva veta att man tydligen inte behöver koka bebisens dricksvatten alls enligt rekommendationerna i Helsingfors. Jaha, det har vi gjort hela tiden.

Vi diskuterade också Agnes sovande; att hon i regel äter 3 gånger varje natt och därtill vaknar ett flertal gånger och är orolig. Vi fick en dvd vi ska titta på och förhoppningsvis få lite råd och hjälp av. I helgen lär vi väl äntligen ta tag i saken, flytta ut mig ur sovrummet och sätta Agnes i sömnskola. Håll tummarna!