tisdag 11 januari 2011

Zebra-time


Idag var äntligen då dagen kommen då jag skulle klippa och färga mitt hår + färga ögonbryn och ögonfransar.
Först på tur var fransarna som inleddes med att trycka lite färg I mitt vänstra öga. Det sved sådär så man undrar om den yttersta hinna håller på att frätas bort. För att göra situationen lite skönare så tyckte tanten att det kanske skulle hjälpa om man gnuggar bort häften av ögonfransarna. Jag tror för övrigt att tanten som färgade mina ögonfransar (sprang och frågade vad hon skulle gör dryga 5 gånger under färgningens gång), tvättade mitt hår x2 (passade på att tvätta mitt ansikte lite och skvätta ner mina axlar då hon ändå var i farten), och fönade håret hade noll utbildning inom området. Ögonbrynen glömdes bort och jag kände absolut inte för att få dem färgade av henne (trots att det redan var betalt) Ju längre bort från mina ögon desto bättre.
Det började alltså mindre bra.
Jag trodde det fortsatte helt okej då vi, jag och hon som antagligen var utbildad, kom överens om att hon skulle färga grunden chokladbrun, låta mina lite ljusare bruna slingor vara och sätta till lite kopparskiftande slingor. Hon började alltså färga. Då hon kom till främre delan av huvet och luggen så blev jag lite misstänksam då "färgen" plötsligt såg lite väl ljus ut. DÅ allt var färgat så utbrast hon att hon att hon trots allt inte satt den kopparskiftande färgen framtill eftersom hon märkte att det antagligen inte skulle synas så mycket i mitt mörka hår så hon blekte slingorna framtill så att den kopparbruna färgen skulle komma fram. "Jaha" tänkte jag redan i detta skede ganska misstänksamt. Men tanken att hon antagligen vet vad hon sysslar med vann.
Då jag kom från tvätten såg det minst sagt förjävligt ut med totalt blonda slingor framtill i mitt annars mörka hår. Tanten (den första) började kladda in en ORANGE färg direkt från en tub i HELA håret. Nu blev jag rädd och förstod att detta kommer skita på sig. Megaorange på blonda slingor bara kan inte sluta bra.
Jag hoppades in i det sista att det trots allt skulle bli ett bra slutresultat då håret var tvättat och fönat..men...nu ser jag ut som en orange Zebra. DÅ jag sa att jag tyckte att håret blev alldeles för orange sa frisörskan att hon tycker att det ska synas då man har varit hos frissan, att hon inte förstår sig på oss finländare som är så fega med färger och former. Öh, jaha? så då har hon rätt att göra helt enligt egen smak utan att ta hänsyn till kunden. Sku int tro det. Och sku definitivt inte tro att jag går tillbaka till henne.
Håret klipptes efter 3h av färgning och jag orkade i detta skede inte bry mig om hur hon klippte. Ville bara gå ut, gå hem. I slutändan så blev klippet helt ok. Klippte bort en hel del slitet hår, klippte upp håret och en rätt bra längd och form på luggen.

Då jag efter ca 2,5h insåg att det fanns risk för katastrof sms:ade jag Frank att kuta efter en mörkbrun hårfärg före butiken stänger.
Nu, efter 4 förfärliga timmar vid frissan har jag verkligen inte energi att färga håret igen. Dock vet jag inte om jag ids och vill visa mig i denna frilla imorgon, och tyvärr är det inte tillåtet med mössa på jobbet.
Gah. Vilken flopp.

Om jag ska se på saken från en positiv synvinkel är jag glad över att jag inte lär henne klippa en riktigt kort frisyr som jag tänkt från första början. Det kunde ha slutat i TOTAL katastrof. Detta är bara en semi-katastrof.


Ja, på de senare bilderna är jag precis så trött, slut och sur som jag ser ut. Att jag inte hunnit äta ordentligt samt missat kvällens träning gjorde inte precis saken bättre.