söndag 29 april 2012

Agnes 3 månader

Vår lilla Agnes är idag 3 månader gammal. Dessa tre månader är helt klart de mest intensiva månaderna i mitt liv. Så fort de har gått, samtidigt känns de som en mindre evighet. 



Speciellt den senaste tiden tycker jag att Agnes personlighet börjar komma fram mera och mera. Hon är inte längre den lilla bebisen som mest bara sover, äter, skriker utan hon följer nyfiket med omgivningen, "pratar"  och kommunicerar. En av de härligaste sakerna är att hon numera nästan är glad hela tiden då hon inte är trött eller hungrig. Detta är en stor förändring eftersom hon tidigare mest var missnöjd då hon var vaken. Nu ligger hon också nöjt på golvet mycket längre stunder än förut.



På dagarna äter hon fortsättningsvis oftast med 2 timmars mellanrum. Ibland så ofta även på nätterna men oftast sover hon mellan 3 och dryga 4h mellan nattmålen. Några gånger har hon sovit hela 6 och 7h  i sträck men det är ännu ytterst sällsynt. Hon är vaken mellan 1,5h till 2h åt gången om dagarna. Rutiner har vi ännu inga även om jag några gånger trott oss ha en rutin som innebär att hon sover ett 45min pass på förmiddagen, ett sovpass på ca 2h mitt på dagen och ett kring 45min på eftermiddagen. Så har vi det ibland, men ibland kör hon plötsligt ett superlångt sovpass tex på förmiddagen eller sover bara så snuttar hela dagen. Idag har hon tex sovit fem 40min pass. Så som sagt-inga rutiner i siktet ännu.
Kvällsskriket vågar jag faktiskt säga att vi nu har sluppit (!!!!) Visst kan hon gråta en stund före sängdags men inte längre hysteriskt gråt för att hon har ont i magen utan helt klart trött-gråt som oftast bara varar några minuter- om hon alls gråter. I regel somnar hon faktiskt äntligen en vettig tid numera, oftast kring kl 21. Hon sover numera också i egen säng nätterna igenom. På morgonen, om hon vaknar riktigt tidigt, brukar jag amma henne i sängen eftersom hon oftast somnar om då och ger oss (läs:mig) en timme sömn till.




Vårt lilla, underbara hjärta.