söndag 29 maj 2011

F00d

Nu när vi har en stor S-market på andra sidan vägen så ska vi försöka få till en bättre planering av vardagsmaten. Hittills har vi sprungit till närmaste mini.butik nästan dagligen utan några mera långsiktiga planer. Det blir både frustrerande då vi nästan aldrig har nåt ätbart hemma samt dyrt.
Några gånger har vi haft mat-projekt då vi planerat maten en vecka i taget och storhandlat en gång i veckan enligt schemat. De projekten har alltid dött relativt fort eftersom vi upplevt det krångligt att kånka en massa kassar på bussar och spårvagnar.
Nu finns det inga ursäkter.

Imorgon tänkte vi oss en het tomatsoppa med avocadosmörgås, tisdag stekt lax med nypotatis (om det finns/alt färsk sparris) och gräddfil, onsdag ska Frank göra egna köttbullar, torsdag krämig kantarellsoppa. Fredag samt helgen handlar vi för skilt.

Vad tror ni? Jag trot att det kommer bli en mycket god vecka!

..ja, och för en som nu eventuellt blev fundersamma gällande dedär köttbullarna så har jag nu övat äta kött ett tag. Efter dryga 13år som vegetarian. Så kan det gå. Fisk har jag nu ätit i ca 2 år. Kyckling har jag lärt mig äta de senaste månaderna går numera bra, rött kött har jag hittills mest smakat lite av. Dock så har jag inte tänkt mig bli nån storkonsument av rött kött. Svin har jag inte prövat, och kommer knappast pröva på ett bra tag heller.
Viktigt för mig är att köttet är av god kvalitet och inhemskt. Helst får det även vara ekologiskt och närproducerat.

krya på mig

Det har varit tyst, för vem orkar läsa om att jag snörvlar, ligger under filten, tar nån liten runda med hunden och blir utmattad, snörvlar upp ett paket näsdukar till, vilar och så fortsätter veckan på samma vis. Dessutom har jag varit sur och irriterad över den "missade" semesterveckan.

Sånt är livet. Nu börjar jag känna mig realtivt frisk passligt till att jag ska tillbaka på jobb imorgon. Eller tja, helt frisk är jag tydligen inte då jag precis var tvungen att ta en två timmars powernap efter att haft lunchbesök. Inte helt normalt beteende för mig.