torsdag 6 april 2017

En sväng på jobbet


Idag har jag jobbat igen efter två veckors sjukledighet. Jag var ganska nervös över hur kroppen skulle reagera men helt okej gick det. Inga smärtsamma sammandragningar och inte så farligt mycket foglossningshuggsmärta, bara några gånger istället för stup i kvarten. Men så hade jag ganska fysiskt lätta patienter och det blev en del pappersarbete. Kändes riktigt roligt att vara tillbaka och jag hoppas jag kan jobba ett tag till. Dagens jobb var ändå ett kort gästspel, känns det som, för imorgon är jag ledig som alltid om fredagar och på lördag åker vi på resa.
Av nån konstig anledning så känns det som ett misslyckade att bli sjukskriven tidigt pga graviditeten. Jag skulle aldrig tänka att nån annan är misslyckad eller dålig av samma orsak men då det kommer till migsjälv gäller tydligen inte samma regler i mitt huvud. Förnuftsmässigt vet jag ju att alla kroppar fungerar olika och man får sannerligen inga medaljer för att vara den som bitit ihop och kämpat hårdast och längst samtidigt är det ju så svårt att dra gränsen för när enough is enough. Om ingen annan drar gränsen och sätter punkt vill säga.
Nåväl. Efter resan så har jag ju haft en jobbpaus på tre veckor så jag hoppas att den vilan gör att kroppen fixar lite till. Men det lär visa sig.