söndag 13 december 2009

Hipphurra för mig-igår.

Igår hade jag födelsedag. Halvägs till 50 har jag hunnit och plötsligt inser jag att jag inte är alldeles ung längre. Stod och betraktade mina relativt nya rynkor under ögonen och var inte nöjd med vad jag såg. Å andra sidan bryr jag mig inte så fasligt om rynkor och ålderstecken. Den krisen kommer kanske vid 30...(?) Tvärtom tycker jag att det är rätt skönt att bli äldre. Den största ålderstressen jag känner av nu är att jag vill kunna så mycket yrkesmässigt. Jag vill vara inneha så mycket kunskap och känna att jag verkligen vet vad jag talar om, känna att jag ger patienter/klienter den bästa fysioterapin möjligt-eller veta exakt vart jag ska skicka dem vidare om de behöver en vidare specialkunskap jag inte innehar. Nu känner jag för det mesta att jag inte innehar nån kunskap alls vilket är fruktansvärt frustrerande. Småningom kanske jag börjar känna mig som ett proffs på riktigt. Nu behövs erfarenhet och tålamod.

Min födelsedag var lugn och trevlig. Spenderade förmiddagen och tidig eftermiddagen med fina vännen Ylva. Långpromenad med pudlarna, en sväng på marknad och på stan och latte och kaka avnjöts. Sen drog jag iväg till kokkola och åt middag med en del av familjen och tog sen en tidig natt där eftersom jag inte lyckades fixa skjuts tillbaka till jstad och utgång. Bra så. Eventuellt blir det lite mera firande nästa fredag då det blir skumppapartajj på rautalampi efter min examensdimission.
Fina gåvor fick jag föresten också. Två vackra armband, ett av Ylva, ett av syster I (Liv har omdöpt mellanstorasyster Cecilia :)) vackra blommor av svärmor (samt spikmatta jag fått i förtid) och 45 minuter massage av syster Nora. Det är fortfarande barnsligt roligt att få presenter.
På tal om presenter och rynkor så funderar jag på att skämma bort migsjälv med en 25-års present i form av Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Recovery Complex. Den lär vara effektiv. Ska gå en sväng via Stockmann hemma i Helsingfors i helgen och se om den finns att hitta där.