lördag 3 september 2011

Plus och minus


Nu är hälften, 140dagar, av graviditeten är bakom oss hälften , 140, framför.
Jag har inte kommit in i den energiska fas som så många pratar om utan är fortfarande trött och dessutom fortsättningsvis illamående (om så än inte lika kraftigt och ofta som tidigare). Jag antar jag får dras med illamåendet graviditeten igenom. Höften är sjuka, känner ofta av det även då jag bara går nu.
Till det positiva, som ju faktiskt överväger alla de mindre trevliga effekterna av graviditeten är att vi i torsdags var på ultraljud och allt var som det ska. Lilla knyttet mår bra och morgongymnastiserade för fullt. Alla inre organ såg ut att utvecklas precis som de ska. Det är ny ett knytte på 300 gram och 20cm vilket verkligen börjar märkas på magen som växer i snabb takt.
Eftersom inga byxor mera går på mig och vi går mot kallare tider så köpte jag idag ett par jeans som förhoppningsvis rymmer rumpan, låren och förstås magen ett tag framöver. Knepigt var det att veta vilken storlek jag skulle köpa så jag köpte ett par ljusare, mindre och ett par mörkare i en stl större. Efter att ha prövat den mindre storleken under kvällspromenaden så kom jag fram till att de får duga ett tag framöver och de större returneras. Kanske jag inte alls är sugen på mörka jeans om en månad eller två. Mera shopping lär det ju ändå med tvång bli om några veckor igen för att köpa varmare tröjor/tunikor.
Bilder på jeansen samt magen kommer då kameran vaknar till liv. Batteriet är på laddning.