måndag 31 augusti 2009

Nöjt matvrak

Jag trodde denna dag skulle sluta i katastrof då förmiddagen gick åt till att sitta i telefon, fixa reda ut och sist och slutligen bli irriterad. Att jag och doggelito till på köpet blev överraskade av störtregn på vår promenad gjorde inte mitt humör bättre och jag började redan tänka tankar som " det är försent att gå till skolan och skriva mera idag". Sen skärpte jag mig dock, smetade lite smink i ansiktet, traskade tilla rcada och åt god kikärtssoppa till lunch. Sen lyckades jag faktiskt jobba rätt duktigt på examensarbetet fram till kl 16 då jag tog mitt pick och pack, drog till gymet för ett pass styrka + det svettigaste spinningpasset på länge. Efter lite matshopping i sörnäs svängde jag ihop en smarrig färspastarätt med bla rucola, pesto, vitlök, pinjenötter och parmesan i grevens tid för att stilla min vrålhunger. Jag har med andra ord ätit TVÅ varma mål mat idag + morgonmål och två små ellanmål. Inte dåligt. Jag är riktigt stolt över migsjälv och mitt nya hälsosamma jag. Lite överraskad är jag nog över att hungerskänslorna normaliserats så fort då jag så länge levt på en diet av yoghurt, smörgås och massor med kaffe och nästan aldrig riktigt kännt mig hungrig.
För att fira att Frank fått fast tjänst har jag även ätit några chokladbitar under kvällen. Frank firar med nåt roligt spel...(?)
Nu fortsätter firandet med SATC-maraton. Det blir aldrig dåligt trots att jag antagligen sett varje avsnitt minst fem gånger-tvärtom blir det bara bättre!

Tack för mig, sommarjobb.

Ikväll jobbade jag mitt sista skift för sommaren. Det känns nästan overkligt eftersom jag andats och levt jobb så länge. En mindre evighet nästan känns det som. Imorgon börjar - fortsätter- mitt liv som studerande några veckor då jag m å s t e färdigställa mitt examensarbete. Det innebär att jag bostätter mig på biblioteket varje vardag tills de stänger kl 16 eller 17 och efter det njuter av lediga kvällar med min man, hund, vänner, på gymet, med en god bok...the list goes on. HÄRLIGT! Dessutom ser jag löjligt mycke fram emot att få äta färdig lagad varm lunch varje dag (!) för mindre än 3€. Vardagslyx. Mitt ätande har som vanligt blivit totalt messed up under sommaren och skiftesarbetet och jag kan inte ens komma ihåg när jag senast ätit ett varmt lagat mål mat. Skäms på mig! nu blir det andra bullar och jag känner redan hur den nya energin av regelbunden mat och regelbundna tider fyller min kropp.