torsdag 19 januari 2012

Förbaskade brownies

Jag har som bekant inte speciellt fullt upp för tillfället. Fyller tiden med ett och annat smått och gott. För ett par timmar sedan fick jag idén att baka brownies att frysa in. Jag gjorde samma recept för ett par veckor sedan och förde dem till jobbet. Eftersom brownisarna blev supergoda då körde jag med samma recept men till min förskräckelse blev de torra denna gång! Efter ett tags funderande på varför de blev så olika kom jag på att jag ju senast tog ut dem ur vår effektiva ugn 5 minuter tidigare än vad som stor i receptet vilket antagligen var orsaken till att de blev ju perfekt kladdiga senast och torra denna gång. Vad jag nu ska göra med dessa brownies är alltså dagens största problem. Egentligen är det inget direkt fel på dem men man vill ju helst bara bjuda på sånt som är riktigt gott då man får gäster. Kanske grädde eller glass vid servering kan rädda dem... Viktiga saker att fundera på som ni märker. Man kan helt klart konstatera att nu börjar jag ha väldigt lite att göra.

Här är det förbaskade kakorna. En hel låda finns det av dem.

Rådgivning #11

Idag började jag dagen med det förhoppningsvis sista rådgivningsbesöket. Eller många rådgivningsbesök lär det ju bli framöver men jag menar förstås det sista då det är jag som blir vägd och mätt. I fortsättningen hoppas jag på att den är lilla knyttet som bli mätt istället.

Knyttet ja, pulsen var 127slag/minuten. Lägst hittills men alldeles okej. Sf-måttet har ökat med 3cm på en vecka(!) och är nu plötsligt hela 34cm och når nästan upp till "medelkurvan" istället för den undre där det hållits under hela graviditeten. Det blir minsann intressant att se hur liten eller stor typen därinne sist och slutligen är. Huvudet kändes enligt hälsovårdaren fixerat.
Själv hade jag ett blodtryck på 109/66 och vikten gått ner 817gram sen förra veckan. Min viktökning verkar alltså ha stannat upp, gått lite upp och lite ner de senaste veckorna men är i princip den samma som för en månad sedan. En total viktökning på ca 12,5kg alltså vilket tydligen är en ytters normal ökning för min längd och utgångsvikt. Och mycket långt från min skräck att gå upp 30kg som tur (ja, jag såg verkligen det som det som ett möjligt scenario ett tag där fram till mitten ungefär då jag insåg att det nog inte blir fullt så många kilo ändå).
Edit: Egentligen så vore det lika ok att ha gått upp hälften mindre eller dubbelt upp i vikt. Allas kroppar är olika och huvudsaken är ju att man sköter om sig så att man själv och barnet mår bra. Tyvärr blev jag mycket påverkad av hälsovårdarens kommentar rätt tidigt under graviditeten då hon tyckte att jag gått upp för mycket. Efter det har det känts trist att stiga upp på den där vågen varje gång trots att jag har vetat att jag har ätit bra och skött om mig själv. Nu i "efterhand" känns det trist att jag inte totalt kunna skita i vad hälsovårdaren ska säga nästa gång. Jag önskar jag kunde ta det hela lite mera som Emma gjorde.

Jag fortsatte dagen med en timmes promenad i snöyran. Tungt var det att plumsa fram, men tänkte att det kanske sätter fart på babyn. Det gjorde det tydligen eftersom hon bökat på som en vilde efteråt, men ut verkar hon inte vilja.
Sen blev det en sen frukost bestående av mina nuvarande favoriter: en smoothie och två skivor sesam ryvita. Det gäller att komma ihåg ett bra och näringsrikt energiintag nu så att kroppen är laddad..