tisdag 23 juli 2013

Pientä remonttia

Jag som tidigare nästan aldrig såg på tv sitter nu och tittar på pientä pintaremonttia varje kväll. Och alla andra renoverings och inredningsprogram som råkar komma. Jag blir så otroligt inspirerad och får massor med idéer. Men problemet, förutom begränsad budget, är att knyta ihop alla idéer till en bra helhet. Man kan ju inte bara måla en snygg färg här, köpa en fin möbel hit och en annan dit. Allt borde vara igenom tänkt och ha den där röda tråden. Och det är ju precis det som är så svårt! Vore otroligt roligt att ta hit ett proffs att få input av, bolla tankar med och få hjälp av.

Och så lite kaosbilder tagna första dagen i huset. Som tur såg det bara ut så här en dag. Vi packade upp och organiserade extremt fort och effektivt. Nu är allt i ordning men vi har, som jag tidigare skrivit, för lite möbler. Och det som jag vill får fixat så fort som möjligt är alla vardagsrums- och köksväggar vilka ni ju ser på bilderna. Och köksskåpen. Egentligen skulle jag vilja byta ut hela köket men det väntar vi nog med några år tills det är dags att byta alla maskiner. Tills dess skulle ny färg och eventuellt nya handtag fräscha upp köket. 
Sovmorgon

Före flytten till Jakobstad vaknade Agnes i regel mellan halv 6 och 6 och vaknade minst två gånger om natten då hon behövde hjälp att somna om. Efter flytten har hon sovit allt längre nätter och har dessutom sovit flera hela nätter.  Visst hör jag ibland att hon är vaken men hon klarar nu plötsligt nästan alltid av att somna om helt på egen hand.
Inatt sov hon mellan kl  20.00 och 8.30. Hela natten dessutom!!! Kl 3 var jag i och för sig uppe och kollade varför hon skrek NEEJ!  hysteriskt. Det var tydligen en vild dröm så jag la på täcket och lyssnade på hur hon snusade en liten stund. Men den gången kan man knappt räkna med.
Nu håller vi tummarna att denna trevliga trend håller i sig.

Tilläggas ska att vi, förutom flytten, kört ett system som har gått ut på att Frank har skött alla nattningar i nästan två veckor och han har varit konsekvent med att alltid köra precis samma system. Nu har även jag nattat enligt samma principer och efter att hon åter igen protesterade lite mera så verkar hon acceptera nattningarna då vi är extremt konsekventa och kör så exakt likadana nattningar som möjligt.

  

Filifjonkan på altaaanen, som hon säger, i sin favorit nyckelpige-klänningen.