onsdag 18 januari 2012

Cravings


En av de vanligaste frågorna jag fått som gravid är om jag har haft några cravings. Tidigare har jag skrivit om ryvita sesamknäckebröd som jag rätt länge åt varje dag. Det hänger fortsättningsvis med till viss del, men jag äter det inte varje dag. Nån enstaka skiva nån dag i veckan äter jag typ nu. I början hade jag också ett större behov av kolhydrater överlag; gärna fiberrik pasta eller rågbröd. Jag som nästan aldrig äter pizza har ätit Koti-pizzas Zorbas (med paprika, rödlök, feta och oliver) fyra gånger under denna graviditet så det kan nästan klassas som en craving, heh. Rätt länge ville jag inte ha nåt sött överhuvudtaget men efter att den perioden släppte hade jag ett par veckor av daim-sug då jag åt lite daim nästan varje dag.
Men, de senaste ca två månaderna har jag varit inne i en seriös citrus-frukt period. Det började med att jag åt massor med mandariner och övergick småningom mera till apelsiner. Det börjar de med sig lite nu men ett tag kunde jag lätt äta ett halvt kilo mandariner eller tre stora apelsiner om dagen.
Det allra nyaste är smoothies. De senaste mornarna har jag börjat dagen med en smoothie gjord på massor av bär (hallon och blåbär), naturell eller vaniljyoghurt, kvarg och lite apelsinjuice. På kvällen har jag ätit yoghurt-bär"glass" som jag gör genom att mixa frusna bär och lite vaniljyoghurt. Jag kunde äta hur mycket som helst om jag tillät mig. Hur gott och fräscht som helst!

Kvällsmålet, en apelsin och yoghurt"glass" gjord på jordgubb, hallon, blåbär och lite vaniljyoghurt. Mums!

Väntan fortsätter

Frank mår bättre, har ingen feber mera. Jag själv känner inte av några symptom på att bli sjuk så vi får hoppas vi kom undan med blotta förskräckelsen.

Annars händer inte så mycket annat än att vi väntar och väntar. Jag tillbringar fortsättningsvis förmiddagarna med att promenera med hunden. Dock blir promenaderna långsammare och aningen kortare hela tiden eftersom det stundvis känns som att blygdbenet går sönder. Det gör det som tur inte, men behagligt är det inte. Jag har läst ut ytterligare en bok, den sjätte eller sjunde boken under sjukledigheten och modeskapsledigheten så här långt torde det vara, och har nu endast en oläst som väntar på tur. Därför bokshoppade jag lite på nätet igår och väntar nu bland annat på ett par böcker av Camilla Läckberg. Egentligen har jag aldrig varit så intresserad av kriminalare men efter att ha blivit totalt uppslukad av "Tyskungen" ville jag pröva på ett par till och se om de har samma effekt. Det känns verkligen lyxigt att ha haft tid och ro att läsa skönlitteratur (ja, och lite facklitteratur har det också blivit i och för sig).

Tre dagar kvar står det på tickern. Just nu känns det på nåt vis som att babyn aldrig kommer att komma ut. Att jag kommer att vara gravid med enorm mage för all evighet.