lördag 29 september 2012

slow food

Idag blir Agnes 8 månader. Jag tycker att det är lite av en magisk tid just nu. Det händer så otroligt mycket och jag tycker att hon förändras för varje dag. Hon blir gladare och gladare hela tiden. Hon är en liten finurlig flicka som älskar att åla omkring och upptäcka världen. Fart på ska det vara mest hela tiden men hon uppskattar samtidigt också att läsa böcker mer och mer.
Dagen började till föräldrarnas förtjusning med sovmorgon. Det innebär i praktiken att Agnes åt sitt tredje nattmål kl 6.00 och sov vidare till kl 7.30! Vi har nästan varit utvilade idag. Hah.

Sen drog vi iväg till Ingå för att kolla in Slow food västnyland. Mycket trevligt! Vi besökte Slow food marknaden förra hösten i Fiskars också och tyckte att detta helt klart kan bli en en ny tradition. Vi inhandlade lite smått och gott; bröd, chiliplanta, basilika... Åt fisksoppa, smakade på pumpakaka, olika bröd, marmelad. Drack kaffe, hade det allmänt trevligt och gick runt och tittade på allt intressant i matväg. Agnes var ett otroligt roligt sällskap! Hon var glad, tittade och babblade. Arg blev hon då hon inte fick smaka på surkålen som jag åt precis framför näsan på henne men protesterna gick upp i rök och solstrålen kom fram igen då hon fick smaka på lantbröd vilket hon älskade. Vi köpte självfallet hem ett av de, enligt Agnes, fantastiska bröden.


 

 


 
På hemvägen blev det kisskalas. Agens lyckades kissa ner alla sina kläder. Som tur hade vi, som vanligt, en extra outfit i skötväskan och hon fick vara invirad i sin fleecefilt i bilen på vägen hem. Hon tyckte väl att dagen hade gått lite väl smidigt, dags att ordna lite dramatik.

Efter vår utflykt hann vi med en skön familjepromenad och jag tog mig i nackskinnet och drog mig till gymet för ett välbehövligt styrkepass. Och så var det nästan sovdags igen. En mycket bra 8 månaders dag har det varit.