tisdag 30 mars 2010

Den ultimata träningen?

Jag börjar äntligen ha lite mera energi! eller äntligen och äntligen, jag har ju bara jobbat 2 veckor och två dagar så rätt fort har den allra värsta tröttheten gått om. Visst är det fortfarande tungt och mycket nytt mest hela tiden, men ALLT är inte längre nytt.
Jag har hunnit klicka hem 4 st böcker som jag ser fram emot att börja plöja igenom och bättra på mina teoretiska kunskaper samtidigt som den praktiska träningen fås varje dag.

På kvällarna har jag t o m orkat träna en hel del. Men det är ungefär allt jag hinner med en vanlig dag. Jobba, äta, ut med hunden och träna. Alternativt åka direkt till gymet och då kommer jag hem först vid 20.30-tiden. Långa dagar, men på nåt vis hittar jag orken. Träningen ger mig i och för sig ork. På¨tal om träning så har jag prövat husets nyinförskaffade roddmaskin. Fundrar på att den ska bli min nya bästa vän, ska träna långa uthållighetspass, korta intensiva och intervallpass på den. Förhoppningsvis fixar den mig snygga armar passligt till sommaren.
Såhär beskriver www.concept2.se roddträning:
Den ultimata träningen
Det är svårt att finna en aktivitet som tränar så många muskelgrupper som rodd. Dessutom är rörelserna i knä, höft, armar och skuldror stora (upp mot 130 graders rörelse).
Tack vare det vida rörelseomfånget och den höga muskelaktiveringen så ger roddträning en effektiv kaloriförbränning, samtidigt som rodd utvecklar flexibiliteten och styrkan i muskulaturen.
Rodden är en mycket skonsam och naturlig träning där utövaren själv väljer intensitet. Tusentals användare har funnit rodden som den bästa fullkroppsträning som finns att tillgå idag.

Ben
Varje drag består av benböjning och -sträckning. Du tränar musklerna i fötter, vader, fram- och baklår,
säte och höft. Dessutom är rodd betydligt skonsammare för knäna än många andra övningar som tränar
benmusklerna.

Mage, rygg och bål
Rodd är en av få träningsformer som ger styrka i mage, rygg och bål. Det medför bättre kroppshållning
och minskar risken för ryggproblem.

Överkropp
Du tränar hela överkroppen när du ror; axlar, latissimus dorsi, övre rygg, bröst och armar.

Hjärta och lungor
Eftersom så många muskelgrupper aktiveras samtidigt när du ror tränas din hjärt- och lungkapacitet
effektivt och du förbättrar din kondition.


Jag ska ge det ett försök. Borde väl ta en "före" bild och mäta omkrets nu..hmm. kanske imorgon. Imorgon ska btw boka tid för kroppsanalys för att ta reda på hur fett- och muskelprocenten ser ut för tillfället. Det är flera år sedan sist så det är med skräckblandad förtjusning jag gör denna mätning.


Jag jobbar alltså på att hitta en bra rytm i en ny vardag och det går rätt bra även om jag varje dag kämpar då alarmet ringer kl 06.00. Morgonpigg lär jag nog aldrig bli. Sömnen jobbar jag hårt på att bli bättre på. Min målsättning är att komma mig i säng vid kl 22, men det är svårt för jag älskar ju kvällarna.