onsdag 30 maj 2012

Agnes 4 månader

Igår blev Agnes fyra månader gammal. Lilla gumman är plötsligt inte riktigt miniliten mera. I lördags då jag var på möhippa största delen av dagen fick jag ett meddelande av Frank att hon inte längre hålls på rygg. Hon hade snajat att det är roligt att vända sig från rygg till mage och sedan lördagen har det varit den stora grejen och hon vänder sig numera omedelbart man lägger ner henne på ryggen. Rätt länge orkar hon också ligga på magen och musklerna har fort blivit starka eftersom den bara är på mage hon vill vara. Hon stöder sig både på armbågarna och stunder också med raka armar. Mellan varven lägger hon ner huvet och sprattlar som en galning med både armar och ben. Det ser ut som att hon kämpar för att komma framåt men blir frustrarad då det inte lyckas.

Hon har också blivit duktigare på att greppa sina leksaker med händerna och föra dem till munnen. Allt ska numera smakas på. Hon har börjat dregla så mycket att jag anar att det inte tar länge före de första tänderna dyker upp.

Omgivningen följer hon med mer och mer noga. Cafu har blivit mera intressant och hon skrattade högt häromdagen då han kom springande med sin boll. De kommer nog bli goda vänner ännu dessa två.

Busy

Jag har varit lite busy den senaste tiden. Självklart är det Agnes som upptar största delen av min tid och så har jag även hunnit träffa vänner och varit en heldag på möhippa. Men framförallt har jag varit busy med att läsa. Jag har nu plöjt igenom alla böcker skrivna av Camilla Läckberg. Nu känns det både tomt och lite skönt. Jag har nämligen inte kunnat sluta utan har läst varje liten stund Agnes har sovit. Nu kanske jag kan fokusera på någonting annat också och eventuellt få gjort någonting här hemma.


De uppmärksamma och insatta i serien om Fjällbacka märker säkert att det saknas en bok. Den lånade jag av en vän och har återlämnats.

Jag rekommenderar uppenbarligen böckerna. Och gärna att man läser dem i kronologisk ordning. Jag har nästan lust att börja om från början. Men bara nästan.