måndag 30 januari 2017

Vecka 17 och den hatade foglossningen.

Andra rådgivningsbesöket idag. Eftersom jag ännu inte känner tydliga sparkar var höjdpunkten helt klart att få höra hjärtljuden. Annars inga konstigheter. Prat om illamående och trötthet, vilka båda lättat en del, en del om att jag redan haft en del sammandragningar men främst foglossningen. Har redan ganska jobbig foglossning och tyvärr finns det ju inte så mycket man kan göra. Alla SI-bälten i stl s var utlånade så planen att testa det sket sig. Osäker på om jag vill sätta pengar på ett eget eftersom jag inte upplevt att det hjälpt tidigare. Överväger testa akupunktur, vilket jag inte,prövat de två senaste gångerna. Än så länge funkar det att jobba, men visst lider jag om kvällarna de dagar det varit extra fysiskt tungt. Det värker både i blygdbenet i SI leden, 
har vårt att svänga mig, och promenera kan jag endast göra i relativt långsamt tempo med kort steglängd för att inte provocera ytterligare smärta ner mot ljumsken och i blygdbenet. Inte precis lovande alltså, men jag gör så gott jag kan för att bromsa och förebygga. Jag har inte lust att bli sjukskriven supertidigt pga detta, är ju inte ens halvvägs ännu. På nåt vis fixar jag smärtan menatalt bättre denna gång än tidigare. Åtminstone än så länge. Är kanske bättre mentalt förberedd och har helt kallt räknat med att det kommer bli jobbigt även denna gång med tanke på min historia med väldigt jobbig foglossning X2. 
En helt osannolik detalj gällande foglossningen är att jag kände av det typiska ilandet i blygdbenet redan någon dag innan jag plussade. Så var helt säker på att jag var gravid innan jag ens testat denna gång pga detta. Han nån annan hört om foglossningskänningar i vecka 4? Nä, inte jag heller. Helt sjukt.

Jag växer, min vana trogen, i snabb takt. Magen växer ungefär i trippeltakt denna gång. Märks minsann att vävnaderna är uttöjda. Förhoppningsvis planar tillväxttakten ut på såväl magen som mig så småningom.
Bilden tagen i lördags, vecka då 15+5. Idag 16+1.