tisdag 14 februari 2012

Det vi sysslar med

Idag har vi varit till rådgivningen. Vi kunde konstatera att Agnes älskar att åka bil! Hon satt och tittade med stora ögon en lång stund, småningom slumrade hon in.
Jag var lite spänd att se hur hon växer eftersom hon numera för det mesta äter väldigt fort, oftast på ca 10min. Dock men nästan exakt 2h mellanrum och på kvällarna vill hon dessutom ofta äta nästan varje timme. Detta tyckte inte hälsovårdaren var några konstigheter utan tyckte att jag ska låta henne äta i den rytmen. Hon hade i varje fall gått upp 240gram på knappt 1,5vecka. På längden hade hon i teorin vuxit från 47cm (födelselängd) till 53,5cm men detta hade vi nog alla lite svårt att tro. Fördelselängden var högst sannolikt mera än 47cm men det kan ju vara lite knepigt att mäta dem då de precis kommit ut.
Nu ska vi börja med D-vitamin droppar vilket gör mig lite nervös. D-vitamin dropparna ger ju ofta ytterligare magbesvär och det känns inte som att det är nåt vi behöver just nu. Vi prövar på D-vitamin droppar i kombination med Rela-droppar och håller tummarna att situationen inte blir sämre. För ont i magen har lilltösan mer eller mindre varje dag. Vi masserar mage och fotsulor, bär, rapar, pompar på gymnasikboll, pussas och kramas, låter henne sova mycket på mage på våra magar (alltså bara då vi har total uppsikt över henne, annars sover hon på rygg), jag undviker choklad, lök, kål, bönor, apelsinjuice, starka kryddor etcetc dock inte uteslutit mjölk ännu. Hälsovårdaren tyckte att jag inte ska göra det ännu iallafall, vi följer med lite till före jag testar mjölkproteinfri diet.
Jag har som sagt bokat in oss på en zonterapi/babymassage kurs om ett par veckor men funderar även boka tid till zonterapeut före det.
Så sånt gör vi här. Samt att vi försöker sova lite mellan varven och så njuter vi till fullo de stunder då magknipet är frånvarande.
Det känns så trist att hon ska behöva ha ont!