torsdag 11 oktober 2012

Träningen, den där träningen.


De som känner mig vet att jag älskar att träna. Det optimala vore att träna varje dag. Men så har det inte riktigt varit den senaste tiden. Rättare sagt sen före jag blev gravid. Och träna varje dag har jag inte som målsättning just nu heller, såpass realistisk är jag nog, men ordentlig träning 3, 4 gånger i veckan vore underbart. Efter vasa-veckan ska jag se över träningen, fundera och planera hur jag ska få in lite mera än vad jag gör i nuläget. Nu ser jag till att träna bålstabilitet några gånger i veckan- det går ju ändå rätt fort hemma på vardagsrumsgolvet. Styrka i gymmet får jag in ett par gånger i veckan. Ibland bara en. Raska promenader på en dryg timme blir det i och för sig i princip varje vardag men räknar inte det till regelrätt träning utan till vardagsmotion (vilket ju förstås inte heller ska underskattas men jag saknar riktigt ordentlig träning). Jogga har jag egentligen inte gjort alls den senaste tiden eftersom foglossningen fortfarande gjort sig till känna de senaste gångerna jag har försökt.

Gällande upplägget tänker jag träning som är "lättillgänglig". Det får inte ta lång tid att ta mig till och från själva träningen därför tänker jag gym, löpning och yoga som de huvudsakliga träningsgrenarna. Det är ju dessutom tre saker jag tycker mycket om och kombinationen skulle göra träningen mångsidig.

Förutom att sömnbristen sätter käppar i hjulen för träningen så är det inte det enklaste att ta sig tiden. Och sen är det ju inte bara jag som vill träna utan även Frank vill ju gärna hinna få in några pass i veckan. Hur fixar ni småbarnsföräldrar träningen, eller annat fritidsintresse för den delen, i vardagen?