söndag 5 februari 2012

Första veckan

Vår lilla skrutt fyller en vecka idag. Det är helt otroligt hur mycket vi har varit med om denna vecka.
Vår lilla tjej är en baddare på att äta men det har även visat sig att hon helst skulle vilja ligga och smutta på bröstet mer eller mindre konstant, hela dygnet trots att hon uppenbarligen inte längre är hungrig. Det få mamma inte bara att känna sig som en mjölkbar utan även en levande snuttefilt och napp. Hennes sugbehov är verkligen enormt och igår bestämde vi oss för att testa om en napp kunde underlätta situationen en aning. Men napp ville hon inte ha. Hon blev nästintill bestört och verkade lite sårad över att mamma och pappa ens kommit på en så befängd idé. Eventuellt prövar vi ännu på en annan modell.

Hon är även extremt duktig på att förbruka blöjor och på att sova. Sover gör hon oftast ca 2 h åt gången och sen är det dags för mat och smuttande igen. Även på natten. Eller rättare sagt så har hon hittills envisats med att vara vid bröstet flera timmar åt gången om nätterna- fram till inatt. Inatt har det ätits 3 gånger och somnats om rätt fort vilket betyder att även mamma känner sig någålunda levande idag.

Vi lever i vår lilla kokong här hemma för ut kan vi ju inte gå ännu på ett bra tag eftersom vintern ju kommit med besked. Så vi fortsätter att äta, sova, byta och njuter av de korta stunder som hon är vaken och umgås.