onsdag 3 augusti 2011

..forts på förbuden

Jaha, då läste jag precis att man inte ska äta gös överhuvudtaget som gravid. Detta har helt och hållet gått mig förbi. Gissa om jag inte gick till strampen och åt gös till lunch idag.

Förbud

Det här med att vara gravid medför en hel del nya restriktioner och förbud gällande vad man får äta och göra. Till en början slutade jag konsekvent med alkohol- och koffeinintag och slutade i princip äta alla ostar. Efter att ha läst på en hel del så började jag igen nu som då ta mig en kopp kaffe samt äta "säkra ostar". Jag har även ätit upphettad chévre då upphettning ska ta kål på eventuella listeriabakterier. Dock funderar jag på att sätta tillbaka chévren på no-no listan efter att ha läst ytterligare lite till. Ta det säkra före det osäkra. Jag hinner nog äta getost i mina dagar ännu.
God alkoholfri cider har jag hittat och jag saknar knappt alkoholen överhuvudtaget. Alkoholfria viner har jag ännu inte hunnit testa.
Idag klippte jag håret och konstaterade att det skulle må bra av lite ny färg. Men då blev jag osäker igen. Ska man färga håret eller låta bli? Jag valde att låta bli- igen för säkerhets skull.

Jag blir lätt osäker och tycker att det är svårt att veta vilka råd man ska följa. Ett nytt råd är ju tex att man helst inte ska använda smink. Det har jag valt att inte följa då jag har svårt att tro att det har någon betydelse.
Jag försöker att lära mig att inte oroa mig för mycket och ta råd på allvar men med sunt förnuft. Man kan lätt stressa upp sig över dessa saker och stress i sig är ju inte heller bra för fostret ;P