tisdag 21 augusti 2012

Låg energinivå


Vi är lite trötta här. Eller närmare bestämt är det jag som är trött. Det känns som att det plötsligt kommit ikapp mig- all sömnskuld. Att jag plötsligt känner att jag inte sovit en hel natt på kring 8 månader nu (nej Agnes är knappt 7 månader men man sov ju inte precis hela nätter tiden före hon anlände.). Pluttfia äter 2-3gånger varje natt men utöver det så har hon ett himla liv. Det bökas och vänds, sparkar och gymnastiserar. Högljutt. Mellan varvet gnäller hon för att hon tappat tutten eller för att hon vänt sig till magen och ligger och håller upp huvudet halvt i sömnen och inser inte att man faktiskt kan lägga ner huvudet och fortsätta sova. I praktiken innebär det väl att det blir kring max 2h sömn i ett kör.
På kvällarna är det fortsättningsvis också oftast en rätt lång gymnastikfest. Alternativt somnar hon rätt fort men vaknar efter 40minuter och drar igång ett jumppapass. Så länge hon är nöjd så är det ju bara att låta henne gymnastisera men då en övertrött flicka ska gymnastisera med våld trots att hon egentligen vill sova är det inte alltid glada miner. Nu varvas det även med skrik vissa kvällar vilket verkar bero på tänderna.

På nåt konstigt sätt orkar man ändå trots minimalt av sömn. Men för tillfället känner jag att det är seriös prioritering av vad energin sätts på.

Som tur är Agnes oftast glad om dagarna, med undatag av då tänderna bråkar, och hennes skratt och leenden får en fort att glömma tröttheten för en stund.