tisdag 5 februari 2013

Resan då?


Själva resandet gick alldeles super-bra! Agnes gillar helt klart flygfält eftersom det finns massor att se på och det händer någonting hela tiden. Att flyga var också skoj. Speciellt då det skakade och hade lite ljud.
Men. På fredag eftermiddag (vi kom fram till Sthlm på torsdag förmiddag) fick Agnes feber. Och feber, närmare 40 grader, hade hon sedan ett par dygn. Så vi såg egentligen inte så mycket annat än Sollentuna centrum under vår Stockholmsresa. Så kan det gå.
Huvudsaken är ju förstås att Agnes mår bra. Hennes feber gick ner på söndag eftermiddag och hon var glad och pigg då vi flög hem igår.

Vi kom fram till att febern högst troligen var en biverkning av mpr-vaccinet som hon fick förra veckan. Egentligen skulle hon ha fått den strax före resan, inte en vecka före, men jag ringde och ändrade tiden just eftersom jag ville undvika eventuella biverkningar under resan. Vad jag dock missat var att mpr-vaccinet är lite annorlunda gällande biverkningar på så vis att febern stiger en vecka efter vaccinationen. Inte direkt efter.
Hurra för mig.


Jag måste också, om Wahlgren

 
Det är många som skriver inlägg, på facebook och bloggar, gällande intervjun med Anna Wahlgren i Skavlan i fredags. 
Jag tänkte först inte kommentera men jag kan trots allt inte låta bli att alldeles kort göra det.
Jag satt och såg intervjun i Stockholm. Jag blev illa berörd. Den  var obehagligt att se. Anna framstod verkligen som ett vrak. Hon betedde sig instabilt och jag vill påstå att hon verkade sjuk. Jag kan inte förstå varför hon ställde upp på en intervju i det skicket. 

Men. Det att kvinnan i fråga är mentalt instabil och troligen inte har varit den bästa av mödrar alla gånger  gör inte alla hennes tankar gällande barnuppfostran per automatik dåliga.  Jag håller med en del, definitivt inte allt, hon skriver i sina böcker. Grundprinciperna för hur barn ska lära sig sova hela natten tycker jag är fiffiga. Att människor inte alltid lever som de lär finns den otaliga exempel på. Hennes uppenbarelse gör ju definitivt att man blir extra skeptisk mot henne. Men sen tycker jag ändå att man alltid ska vara kritisk då det handlar om saker som gäller ens barn.

Jag kommer, trots den obehagliga intervjun (och obehagligheter och fel författarinnan gjort i sitt liv),  att fortstätta plocka åt mig av de bitar från hennes böcker som jag tycker verkar vettiga och fungerar för oss.