söndag 7 november 2010

BodyPump

Igår var jag på en BodyPump timme för första gången på ca 2 år. Förut tränade jag BodyPump ca 3 gånger i veckan med det fick ett abrupt slut pga av knäproblem. Nu anser jag att jag reabiliterat mig såpass att jag vågar tro att linjeringen i knäna är så bra att jag klarar av perfekt teknik under varje knäböj.
Eftersom mitt styrketräningsupplägg varit totalt annorlunda med få repetitioner de senaste åren så var jag lite nervös över att inte orka igenom alla övningar ända till slutet. Till min stora förvåning orkade jag även om jag envisades med att lassa på mest vikter av alla deltagare. Jag har bevisligen svårt att "träna lugnt", utan ska ge allt jag har varje gång jag tränar (det är nåt jag försöker jobba bort eftersom det är bra att variera intensiteten i träningen). Det jag dock inte räknat med var att mina m. brachilais och m.- brachioradialis (underarmsmuskler) skrek av mjölksyra och smärta.
För att inte tala om idag. Jag har träningsvärk i varje del av kroppen. Underbart! jag älskar att känna att kroppen jobbat riktigt hårt. Vill man få en ordentlig genomkörare av kroppens stora muskler så är ett Pump pass perfekt. Nåt BodyPump pass i veckan lär finnas med i träningschemat framöver.