torsdag 5 januari 2012

Sista förberedelserna

Jag har kommit in i ett sista-förberedelse-skede under eftermiddagen. Plötsligt har jag kännt ett enormt behov av att fixa alla de sista små sakerna. Jag har kokat napparna, tagit fram värmedynan, blåst upp jumppabollen som jag tänkt att kanske är skön att pomppa på före vi drar till bb, kollat att bb-väskan är ok (packat ner lite smått och gott år Frank också). Jag har lust att organisera och ordna i en massa skåp också, föra ner en del grejer till källaren och sånt men det får vänta till morgondagen.
Nu sammanställer jag inköpslistan inför imorgon då vi ska införskaffa de sista sakerna som den ihopvikbara badbaljan, regnskydd till vagnen, en ny madrass (jag är inte nöjd med det jag fixade till av Kela-madrassen och skummgummibitar) , mjuka korgar till badrummet, små handdukar och så det där skötbordet som var slut senast. Sen fundrar jag på vilka sköselgrejer vi borde köpa hem. I FPA-lådan fanns det en erisan fuktighetcreme och så har vi zinksalva, babyolja, topsar. Septidin, ceridal, miniblöjor kanske vi borde skaffa..nåt annat man kommer att vara i akut behov av då man kommer hem?

Jag kan inte påstå att jag skulle känna att nåt är på gång men plötsligt har jag liksom fattat att det verkligen kan vara dags när som helst.

Att ha haft sig en spa dag

Idag har jag tillbringat tre timmar på spa. Galet skönt! Jag fick ett presentkort som födelsedagsgåva och jag hann nästan bli lite nervös över om jag skulle hinna använda det. Behandlingen var nämligen avsedd för just gravida. Eller behandlingen och behandlingen-snarare behandlingarna snarare. Jag fick pedikyr, helkroppsmassage, ansiktsbehandling och hårbottenmassage. Sen fick jag stanna kvar och bada bastu och bubbelpool om jag ville. Tre timmar av heaven. Jag kom hem och var så avslappnad att jag somnade en liten stund (+ kombinationen av väldigt få sömntimmar förra natten gjorde förstås också sitt). Då jag ändå kommit igång med ett hedonistiskt leverne så fortsatte jag eftermiddagen med en stor bit kladdkaka.
Alla borde gå på spa. Ofta!