lördag 26 november 2011

Lillajul hos the Fellmans

Jag har aldrig varit ett fan av mycket julpynt hemma hos mig. Jag har alltid haft extremt lite pynt hemma och de har jag tagit fram sent. Runt min födelsedag strax före lucia. Men i år tyckte Frank att vi minsann ska pynta till det lite till lillajul så vi drog fram den lilla jullådan från källaren. Och jag måste erkänna att visst är det riktigt mysigt med mycket ljus!


En av mina favoriter är betlehemsstjärnan jag har fått av min mamma. Den åker upp varje år och ger ett varmt och mysigt sken. Inte så rosa som det ser ut på bilden utan ett mycket mra mörkrött sken.

I lådan hittade vi en traditionell ljusstake i vitt som aldrig blivit uppackad tidigare. Den fick plats i arbetsrummet.


Vårt vita "Tro, hopp och kärlek" har vi fått av Franks mamma och får nu lysa upp vårt vardagsrum. Lite dramatik blev det då vi skulle hänga upp det eftersom alla lampor föll i golvet och gick sönder. Andra försöket gick bättre.


Vi hittade även ett par juldukar i lådan som aldrig tidigare varit i användning. Den ena passade perfekt till matbordet, den andra till kistan. Lyktan på bilden står oftast i tamburen och hälsar gäster välkomna. Tulpanerna köpte vi från Plantagen där de hade ett super-erbjudande- 3knippen, 7tulpaner/knippe, för 10€. Maka er dit och köpköp! Tyvärr hade de inte mörkröda eller vita så vi körde på en annan favoritfärg.


Vi var en sväng till IKEA och plockade upp lite smått och gott, nya överdrag till våra stora kuddar, salladsslunga, kollade på babystuff. Dessa glasljus fick följa med hem i bara farten. Även dessa liksom betlehemsstjärnan ger egentligen ett mycket mera mörkrött ljus. Hjärtat man kan skymta samt tomtarna har vi fått i gåva.

Cafu fick en svart, mjuk bädd samt ett lurvskinn ovanpå. Han blev genast förtjust. Nu ligger lurvet redan på vardagsrumsgolvet istället för i bädden.

Resten av kvällen läs jag njuta av ljusen och den höga mysfaktorn. I soffan med ett glas kall mjölk och choklad.