fredag 12 oktober 2012

Arma bostadspriser


Jag följer aktivt med bostadsmarknaden såväl i österbotten (med österbotten menar jag Vasa, Jakobstad, Karleby) som i Helsingfors och Esbo. Mest för att jag tycker att det är roligt och intressant att se på bostäder men också för att jag vill hålla mig uppdaterad gällande hur bostadsmarknaden utvecklas. Före eller efter vi hälsar på i öb brukar jag oftast kolla vad det finns för objekt till salu, det hör nästan till rutinen nu.  Trots att jag nästan alltid blir frustrerad. Just nu finns till exempel detta hus  till salu i Jakobstad. Fräsch 5 rummare på närmare 150kvm som inte skulle behöva desto större renoveringar på ett bra tag och finns på ett trevligt område. Kostar rätt många tusenlappar mindre än vår 57,5kvm trea.Jag blir lite tokig. Igen.
Jag tycket massor om vår lägenhet och jag vill gärna bo i den ett tag till men i nåt skede kommer den nog att kännas för liten. Den dagen vete sjutton vad vi ska hitta på med tanke på bostadspriserna här.

Nu ska dricka upp mitt kaffe och fortsätta packandet. Imorgon hoppas jag och Agnes på tåget upp. Datorn stannar hemma och en liten hög med böcker får följa med "istället". So long.