fredag 27 september 2013

Gosungen

Jag glömde en mycket viktig sak i inlägget om Agnes 1 år och 8 månader. En av de alldeles ljuvligaste sakerna hon gör just nu är att kramas, gosa, paja och pussas. Hon kommer ofta nära nära och säger just "gooos, kraaam, paaaj, puuuss". Underbart!


Pinnstol

Vi har fortsättningsvis en hel del möbler och inredningsprylar att införskaffa. Vi hade ju tänkt köpa en hel del då förra helgen, men då blev ju Agnes sjuk. Igår var vi en sväng och kollade in ett par butiker i Jakobstad och oj så mycket fint vi hittade. Och dyrt. Svindyrt. Nu sitter vi och funderar vilka möbler vi kan tänka oss att satsa lite mera på och vilka vi satsar på lite mera budgetvänlig version. Tex hittade vi ett jättefint  Torkelson vitrinskåp. Men det kostar många hundralappar mera än budegetalternativet Ikeas hemnes. Hittills har jag nästan alltid köpt det billigaste alternativet gällande möbler. Bortsett från vår soffa och säng som vi faktiskt valde att investera lite mera i. Nu kan jag eventuellt tänka mig att köpa mig några få, väl utvalda, dyrare möbler om det verkligen är nåt vi tycker om och som vi tror att vi kommer att använda länge framöver.

Sen har jag gått och fått för mig att jag absolut vill ha små pinnstolar till Agnes lekrum. Idag hade de två fantastiskt fina vid öppna dagis som såg ut att ha hängt med från typ 60-talet. Varifrån ska man hitta sådana? Ett alternativ har jag hittat, nämligen Lilla ålands version som ni kan se HÄR . Men det känns inte precis som ett alternativ att köpa barnstolar för 150€ styck till lekrummet. Lilla ålands stolar skulle jag gärna även ha i vuxenformat i köket, men det blir kanske en framtida investering. Ett tag framöver får våra nuvarande stolar duga.