söndag 17 juni 2012

Helgen sammanfattadVi har njutit av en fantastiskt skön helg. Här i Helsingfors var det underbart varmt och soligt vädret igår och vi njöt genom att vara ute mest hela dagen. Under förmiddagspromenaden ringde vi upp Toscha och hörde om han ville mötas upp någonstans. Det ville han. Han tog med sig fröken och mötte oss på fölisön. Fölisön var som vanligt mysigt bortsett från tokiga fåglar som flög obehagligt nära och betedde sig allmänt aggressivt. Jag har normalt ingen fågelskräck eller obehag för fåglar men detta var riktigt äckligt. De lämnade oss dock fort ifred då några turister drog fram brödpåsar och började mata dem . Hur svårt kan det vara att förstå att man inte ska mata fåglarna!?
Bortsett från fåglarna hade vi det alltså mycket trevligt på fölisön. Agnes talade i ett och var allmänt glad och nöjd.


 Sen traskade vi hem igen, duschande och åkte vidare till Drumsö på grillkalas. Dock blev en liten tös både hungrig och trött efter ett par timmar så vi beslöt oss för att åka hem och lägga henne för natten. Vi hann trots allt umgås med finisar och äta god mat ett tag.


Idag har det regnat mest hela dagen och helst hade vi suttit inne under en filt och slöa. Sån feelis har jag haft- slöasöndagsfeelisen. Men vi tog tag i våra slöa bakar och drog iväg till Ikea för att införskaffa en spjälsäng. Det var tydligen många andra som tyckte att Ikea är ett bra ställe att spendera en regnig söndag på för det var äckligt mycket folk där.  

Jag hade tänkt oss denna säng på basen av förarbetet jag gjort på nätet.

 
Väl på plats tyckte vi ändå att modellen nedan var snyggare. Dessutom tänker jag att det kanske är lite lugnare och mera ombonad känsla då det inte är spjälor i ändorna. Båda modellerna har löstagbar sida  så vi köper en liten kant som vi fäster vid sidan i det skedet som hon själv kan börja ta sig in och ut ur sängen. Bilderna är lånade från Ikeas hemsida.
Då vi skulle plocka upp paketet insåg vi dock att det inte kommer få plats i bilen om man inte fäller ner baksätets ryggstöd. Det blev alltså inget sängköp idag utan Frank åker och plockar upp den i veckan istället. Med oss hem kom iallafall en madrass, lakan, skedar och matskålar. Allt till Agnes förstås.

På hemvägen plockade vi upp burritos från en ny restaurang nära oss. Konstaterade att vi nog kan fixa godare själva. 
Efter ikea-tripp och mat tog slöhetens klor tag i oss igen men vi övervann det på olika vis. Frank drog iväg och spelade badminton och jag själv drack lite starkt kaffe och fick besök av fina Camilla. Sen orkade jag till min egen förvåning iväg på ett träningspass före det var dags för en av veckans höjdpunkter, söndagsbastun. Mormor kom som vanligt och skötte Agnes under tiden.

Sammanfattningsvis har det varit en rätt vanlig men alldeles underbart skön helg. Vi har helt enkelt njutit av livet och känt oss mycket lyckliga över att vara precis där vi är, precis just nu.