onsdag 1 juli 2009

Mitt nya hem.Jag kimppalottar i helgen och ska naturligtvis vinna huvudpotten vilken innebär att vi kommer att köpa denhär: http://www.oikotie.fi/myytavat+asunnot/kerrostalo/lauttasaari/helsinki/1537980 lägenheten.
...drömma kan man ju alltid.

Juni är över. Välkommen verklighet.

Nu känns det äntligen som om jag hunnit landa i verkligeheten och återhämtat mig. Eller äntligen och äntligen. Det har varit en otroligt skön och händelserik Juni månad man jag blev även otroligt trött och slut.
Korfu var fantastiskt vackert. en grön och lummig ö men höga berg och klart vatten. Vi hann åka båt, rida, hyra bil och bara ta det lugnt under veckan där. Jag blev riktigt hästbiten och vore det inte för de höga priserna skulle jag gärna börja rida på nytt. Jag kunde definitivt tänka mig att åka tillbaka till Korfu men då kanske hyra en lägenhet tillsammans med vänner. Fårse. Å andra sidan har vi nu seriöst påbörjat vårt sparprojekt inför framtida lägenhetsköp, så så mycke extra resor lär det inte bli inom den närmaste framtiden.
Vi har sprungit på två lägenhetsvisningar i veckan. Roligt men lite nedslående att inse att vi knappast någonsin kommer att ha råd med vårt drömhem. Åtminstonde inte om vi vill stanna i Helsingfors. Vi kommer dock förtsätta rekognosera fastighetsdjungeln och förhoppningsvis hittar vi den rätta bostaden för det rätta priset på det rätta stället i nåt skede. Före det skall jag dock bli färdig och förhoppningsvis få jobb så vi överhuvudtaget får nåt lån.
Sånt sysslar jag med då jag egentligen borde fixa färdigt mitt slutarbete. Inspisen är på noll och jag har inte ens sett på det på en månad. Min plan är att fixa det under sommaren nattskiften då jag ändå inte sover. Förhoppningsvis har jag mycket nätter, heh. Det får jag reda på på lördagen då det är slut med semestrandet för min del och jobbet tar vid för en obestämd framtid framöver. Lite obehagligt att inte ha nån aning om när jag kommer ha ledigt nästa gång...