fredag 10 februari 2012

Namnet

Hon har ju faktiskt ett namn tösan; AgnesVi har bestämt oss för hela namnet men mellannamnen väntar vi lite med att avslöja...

Röra på kroppen

De senaste två kvällarna har jag gått en kort promenad på ca 15minuter med Cafu. Idag hade Frank en kort arbetsdag och kom hem precis då tösen ätit och somnat. Perfekt tillfälle för mig att ta en lite längre promenad i dagsljus. Det blev kring 40minuter och jag njöt av varje sekund! Förutom att få frisk luft och röra på mig så är det fantastiskt skönt att kunna gå normalt och inte känns mig som ett mumintroll! Otroligt skönt att få känna mig smidig och kunna gå i ordentlig rask takt. Och efter att inte kunnat gå i trappor på ett bra tag pga av foglossningen så njuter jag även av att gå upp och ner för trapporna istället för att ta hissen!

På tal om smidig och inte känna sig som mumin så är jag otroligt imponerad över hur fort kroppen kan återhämta sig efter en graviditet. Redan efter en vecka hade min mage dragit ihop sig massor. Extra av både fett och hud finns förstås på magen och kring höften, men inte alls så mycket som jag hade väntat mig bara knappa 2 veckor efter förlossningen. Vad jag väger har jag ingen aning om, vi har ingen fungerande våg, och det spelar egentligen ingen roll heller men lite nyfiken är jag nog. En dag efter förlossningen hade jag gått ner hela 8kg! Jag jobbar nu hårt på att träna upp bäckenbottenmuskulaturen samt djupa magmusklerna genom att helt enkelt aktivera dem aktivt flera gånger om dagen.

Nu håller jag hårt tummarna för att vädret blir mildare fort så vi kan börja ta dagliga vagnpromenader.